GündemHaber Girişi : 10 Nisan 2023 14:04

Çin’de KOBİ Gelişmişlik Endeksi, 3 yıl sonra zirveye çıktı

Çin’de KOBİ Gelişmişlik Endeksi, 3 yıl sonra zirveye çıktı

Çin’in küçük ve orta ölçekli işletmelerinin (KOBİ) operasyonel sıhhat endeksi, bir teşvik siyaseti tedbirleri paketinin akabinde birinci çeyrekte keskin bir formda yükseldi. Çin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği (CASME) tarafından yapılan ve 3 bin KOBİ’nin katıldığı anketle hesaplanan KOBİ Gelişmişlik Endeksi, birinci çeyrekte 1,3 puan artarak 89,3 oldu ve 2020’nin dördüncü çeyreğinden bu yana en yüksek artışı kaydetti.

Ankete katılan sekiz kesimin göstergeleri birinci çeyrekte yükselirken, en büyük gelişmeyi konaklama ve yemek dalı, ulaşım ve bilgisayar yazılımları kaydetti. CASME, bu ortada, iş verimliliği, pazar ve operasyonlar dahil olmak üzere sekiz alt endeksin de yükseldiğini söyledi.

CASME Genel Sekreteri Xie Ji, birinci çeyrekteki güzelleşmenin üretimin kademeli olarak yine başlaması ve daha güçlü siyaset takviyesinden kaynaklandığını söyledi. Xie, “Şirketlerin yüzde 56’sı, birinci çeyrekte yüzde 75’in üzerinde kapasiteyle çalışıyordu ve bu, yüzde 25 artışla bir yılın en yüksek düzeyine ulaştı” dedi.

CASME tarafından yapılan anket ayrıyeten, geçen yılın ikinci yarısından bu yana ülkenin, sanayi zincirindeki KOBİ’lere yeni gelişme fırsatları getiren ve inançlarını artıran kilit projelere yatırımı artırdığını gösteriyor. “İlk çeyrekte işletmelerin üretimi ve işleyişi, ekonomik yararlar ve piyasa şartları uygunlaştırıldı. Bilhassa işletme itimat endeksinin keskin bir formda artması, gelecekteki gelişim için güzel bir temel oluşturdu” diyen Xie, ikinci çeyrekte müspet bir ekonomik büyüme oranını sürdürmesinin beklendiğini kaydetti.

Kaynak: Çin Memleketler arası Radyosu
Hibya Haber Ajansı