GündemHaber Girişi : 13 Nisan 2023 17:04

Çin’den Arap ülkelerinin dayanışmasına destek

Çin’den Arap ülkelerinin dayanışmasına destek

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin’in Arap ülkelerinin dayanışmasına verdiği takviyesi sürdürmeye istekli olduğunu belirtti.

Son vakitlerde Suudi Arabistan ve Umman, Yemen’de uzun yıllardır süren çatışmalara son vermek gayesiyle Husi örgütüyle müzakere etmek üzere Sana kentine ortak bir heyet gönderdi.

Aynı vakitte, Suudi dışişleri bakanı dün ülkesini ziyaret eden Suriyeli mevkidaşını kabul etti. Bu, Suriye krizinin patlak vermesinden bu yana geçen 12 yıl boyunca Suriye dışişleri bakanının Suudi Arabistan'a yaptığı birinci ziyaret oldu.

Wang, günlük basın toplantısında kelam konusu gelişimleri kıymetlendirdi. Wang, Çin’in Suudi Arabistan ve Umman üzere ülkelerin Yemen gerginliğini azaltmak ve kalıcı ateşkesi gerçekleştirmek için gösterdiği uğraşları olumlu karşıladığını ve Yemen sıkıntısının diyalog ve müzakere yoluyla siyasi tahlile bağlanmasını desteklediğini söyledi.

Wang, Çin’in Yemen probleminin siyasi yolla çözülmesini hızlandırmak ve bölge barışı ile istikrarını korumak için yapan rol oynamaya devam etmeye hazır olduğunu lisana getirdi.

Wang, “Çin, Suriye ile öbür Arap ülkeler ortasındaki bağların güzelleşmesini olumlu karşılıyor. Suriye’nin Arap ailesine bir an evvel dönmesini destekliyor. Bu gelişim, Arap ülkelerinin dayanışma ve kalkınmayı gerçekleştirmesine yararlı olduğu üzere, bölgedeki ülkelerin stratejik özerkliğini güçlendirmesine ve bölge barışı, istikrarı ve kalkınmasının hızlandırılmasına da yardımcı olacak.” dedi.

Kaynak: Çin Memleketler arası Radyosu
Hibya Haber Ajansı