DünyaHaber Girişi : 21 Nisan 2023 11:20

Çin’in gemi endüstrisinde yeni atılımlar

Çin’in gemi endüstrisinde yeni atılımlar

Bu yılın birinci çeyreğinde Çin’in gemicilik sanayisinin işleyişi istikrara kavuştu ve birçok gösterge dünyada birinci sırada yer aldı. Gemicilik sanayisinin üst seviye düzeylere gelmesinde ve yeşil dönüşümü sağlamasında yeni atılımlar yapıldı.

İstatistiklere nazaran, birinci çeyrekte Çin’in gemi inşası 9,17 milyon detveyt tona ulaştı ve yeni siparişler yıllık yüzde 53’lük artışla 15,18 milyon detveyt ton oldu.

2022’de dünyadaki 18 büyük gemi tipi ortasında Çin 12 gemi tipi için yeni siparişler açısından dünyada birinci sırada yer aldı. Çin’in birinci yerli büyük ölçekli kruvaziyer gemi projesinin yüzde 91’i tamamlandı ve bu yılın sonunda teslim edilmesi bekleniyor.

Alınan bilgiye nazaran, Çin Devlet Gemi İnşa Kümesi (CSSC),Fransa merkezli global konteyner taşıyıcı şirketi CMA-CGM ile iş birliği mutabakatı imzaladı. 21 milyar RMB pahasındaki muahede, 16 adet ultra büyük konteyner gemisinin inşasını kapsıyor.





Öte yandan, gemi siparişlerinin kalitesi kıymetli ölçüde düzgünleşti ve yeşil gelişme süratle arttı. 2022’den beri Çin’in yeni siparişlerinin yaklaşık yüzde 50’sini yeşil güçlü gemiler oluşturuyor.

Kaynak Çin Memleketler arası Radyosu
Hibya Haber Ajansı