DünyaHaber Girişi : 18 Nisan 2023 12:50

Çin’in ilk çeyrek perakende satış rakamı, 11 trilyon yuanı geçti

Çin’in ilk çeyrek perakende satış rakamı, 11 trilyon yuanı geçti

Çin’de perakende satışlar, bu yılın birinci çeyreğinde bir evvelki yılın birebir periyoduna nazaran yüzde 5,8 oranında arttı. Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan datalara nazaran, perakende satışlar mart ayında yıllık bazda yüzde 10,6 yükseldi. Kentsel bölgelerdeki perakende satışlardaki artış oranı yüzde 10,7 seviyesinde oldu. Bu artışın rakamsal büyüklüğü ise 478 milyar dolar. Kırsal bölgelerdeki artış ise yüzde 10 olarak gerçekleşti.

Büronun bilgilerine nazaran, Çin’deki tüketim mallarının perakende satışları birinci çeyrekte yaklaşık 11,49 trilyon yuan oldu. Birinci çeyrekte çevrimiçi perakende satışlar, yıllık yüzde 8,6’lık artışla yaklaşık 3,29 trilyon yuanlık bir büyüklüğe ulaştı.

Çin Ulusal İstatistik Ofisi Sözcüsü Fu Linghui, bu yılın başından itibaren hizmet tüketiminin toparlanması, satışların istikrarlı bir biçimde artması ve çevrimiçi tüketim trendinin artışı büyümede tesirli olduğunu söyledi. Fu, ülkenin ferdî geliri artırmak, faal halde yüksek kaliteli arz sağlamak, artan tüketimi arz istikametli yapısal ıslahatlarla aktif biçimde birleştirmek için kolaylaştırıcı tedbirlerin süreceğini belirtti.

Kaynak: Çin Milletlerarası Radyosu
Hibya Haber Ajansı