TeknolojiHaber Girişi : 19 Nisan 2023 12:20

Çin’in yazılım sektöründe yıllık büyüme oranı yüzde 16’ya ulaştı

Çin’in yazılım sektöründe yıllık büyüme oranı yüzde 16’ya ulaştı

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya nazaran yazılım kesimi birinci iki ayda yüzde 16 oranında büyüdü. Bilgilere nazaran, 2022 yılında yazılım dalında kaydedilen gelir yıllık yüzde 11,2 artışla 10 trilyon yuanı aştı, bu sayı GSYİH büyüme oranından 8,2 puan daha yüksek düzeyde.

Bu yılın birinci iki ayında yazılım eserlerinde kaydedilen gelir 337 milyar 900 milyon yuanı, bunlardan sanayi yazılım eserlerinde elde edilen gelir yıllık yüzde 13,6 artarak 39 milyar yuanı buldu.

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Çin Bilimler Akademisi görevlilerinden Qian Depei şu sözleri kullandı: “Hızlı bir gelişme etabına giren sanayi yazılımları, uzun bir müddettir kesimdeki genel büyüme suratını aşmış durumda. Bilhassa sanayi interneti üzere yeni tip bilişim altyapı tesislerinin inşası ve uygulanmasıyla, dijital iktisadın çekirdek sanayileri geliştirildiği üzere entegre devre ve sanayi yazılımı sanayisinin yüksek nitelikli gelişmesi de hızlandırıldı, birebir vakitte daha fazla yeni iş modeli oluşturuldu.”

Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, kritik yazılımların geliştirilmesi ve uygulamasına sürat vererek çekirdek teknolojilerdeki çalışmalara bağlı kalacaklarını ayrıyeten sanayi zinciri ve tedarik zincirinin dayanıklılığı ve güvenlik düzeyini kapsamlı bir biçimde yükselteceklerini bildirdi.





Kaynak: Çin Memleketler arası Radyosu
Hibya Haber Ajansı