Çin’in kuzeybatısında yer alan ve ülkenin en büyük çölü olan Taklamakan Çölü’yle ilgili yapılan araştırmalar enteresan bir gerçeği ortaya çıkardı. Araştırmalar, Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Taklamakan Çölü’nün 300 bin yıl evvel oluşmuş olabileceğini ortaya çıkardı.
Çin Bilimler Akademisi’ne bağlı Xinjiang Ekoloji ve Coğrafya Enstitüsü Lideri Zhang Yuanming, düzenlediği basın toplantısında, keşiflerin devam eden ve büyük muvaffakiyetler sağlayan üçüncü bilimsel araştırma sırasında yapıldığını söyledi.
Bilim insanları takımı, bölgedeki bir ırmak havzasına mahsus yeni bir gammaridea tipi keşfine dayanarak, Tianshan Dağları ve etrafını dünyanın birinci soğuk su canlı organizmaları kaynağı olarak tanımladı.
Zhang, bilimsel araştırmanın ayrıyeten birinci olarak Çin’de kaydedilen 39 asalak doğal düşman böceğin ve iki yeni yosun cinsinin keşfine şahit olduğunu söyledi. Zhang, araştırmalar sırasında dronelar, uydular ve objelerin interneti üzere yeni teknolojilerin kullanıldığını belirterek Xinjiang’daki ekosistemler için toplam 26 yeni otomatik izleme alanı inşa ettiklerini söyledi. Bölgedeki üçüncü faz araştırmalar, Aralık 2021’de başlatılmıştı.
Kaynak: Çin Memleketler arası Radyosu
Hibya Haber Ajansı