Kültür ve SanatHaber Girişi : 27 Aralık 2022 16:57

Çocuklar, Ege ile Gaga’nın müzikal oyununda Doyası Eğlendi

Çocuklar, Ege ile Gaga’nın müzikal oyununda Doyası Eğlendi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye‘nin yerli çizgi film karakterleri Ege ile Gaga’nın müzikal oyununu çocuklarla buluşturdu. Ege ile Gaga’nın maceralarına ortak olup gönüllerince eğlenen çocuklar unutulmayacak anılar biriktirdi.

Eğitici, öğretici ve eğlenceli içerikleriyle miniklerin yakından tanıdığı Ege ile Gaga’nın müzikal oyunu Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda sahnelendi.

İki gösterim halinde sunulan oyunu aileleriyle birlikte izleyen çocuklar sevdikleri çizgi film karakterlerinin eğlenceli şarkılarıyla muhteşem zaman geçirdi.

Yardımlaşmanın ve paylaşmanın öğretildiği müzikalde Ege ile Gaga’nın maceralarına ortak olmanın sevincini yaşayan çocuklar unutamayacakları bir gün yaşadı.

Başkan Osman Zolan da Çocuklarla Birlikteydi

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da minikleri bu güzel günlerinde yalnız bırakmadı. Başkan Zolan Ege ile Gaga oyununu çocuklarla birlikte izledi, çocukların mutluluğunu paylaştı.

“Çocuklar Bizim Geleceğimiz”

Programa katılan aileler ve çocuklara teşekkür eden Başkan Zolan, “Çocuklar bizim gözbebeğimiz, onlar bizim geleceğimiz. İstiyoruz ki onlar mutlu olsun, yarınları daha güzel olsun” dedi.

Anne ve babaların her şeyini çocukları için seferber ettiğini kaydeden Başkan Zolan, “Allah’ım sizlere kolaylıklar versin, inşallah çocuklarınızın güzel geleceğini görmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Ege ile Gaga Hakkında

TRT Çocuk kanalının en sempatik çizgi dizilerinden biri ve okul öncesi çocuklar için tasarlanmış ortalama 7-8 dakikalık bölümlerden oluşuyor.

“Ege ile Gaga”nın her bölümünde Ege adlı küçük bir çocuk ile onun Gaga adını verdiği bir karganın başından geçenleri izliyoruz. Ege taşrada, harika bir doğa ortamında yaşayan bir çocuk. Gaga ile birlikte her bölümde merak ettikleri bir şeyi araştırıyorlar. Bazen komşu çiftlikte atları gözlemleyerek onlarn hayatlarını incelerler, bazen bahçedeki kuyuda biten suyun nedenini araştırırlar. Bazı bölümlerde büyüteç kullanarak dedektiflik yaparlar ya da çeşitli oyunlar kurgularlar. Ama her bölümde mutlaka küçük bazı bilgiler vermekteler.