GündemHaber Girişi : 07 Mart 2023 12:04

Çocuklara otobüste deprem eğitimi

Çocuklara otobüste deprem eğitimi

Trafik eğitmeni ve ruhsal danışman eşliğinde verilen eğitimlerde toplu ulaşımda nezaket kuralları, İstanbulkart kullanımı ve kent içi seyahat üzere birçok farklı başlıkta eğitimler veriliyor. Yuvamız İstanbul’da başlayan dersler talebe nazaran devlete bağlı ya da özel okullarda da yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bağlı kuruluşu İETT, İstanbul’da muhtemel bir deprem anında ulaşımda yapılması gerekenler ile ilgili çocuklara yönelik eğitim projesinin başlangıcını yaptı. Eğitimlerin birincisi  “Yuvamız İstanbul” öğrencileri ile Sancaktepe Çocuk Trafik Eğitim Parkı’da gerçekleşti. Çocukların dikkatle takip ettiği derslerde, deprem anında toplu ulaşımda yapılması gerekenler hakkında eğitimler verildi.

Güvenli ulaşımdan nezakete…

İETT’nin trafik eğitmeni ve ruhsal danışman eşliğine gerçekleştirdiği eğitimler, çocuklar için eğlendirici ve eğitici içeriklerle sunuluyor. Çocuklara toplu ulaşım kullanırken durakta bekleme kuralları anlatılıyor. Durakta şakalaşmamaları ve inançlı noktada beklemeleri öğretiliyor. Otobüse binerken sırayla nasıl araca binecekleri uygulamalı olarak gösteriliyor. Gereksinim halinde sürücüyle nasıl bağlantı kuracakları da müfredatta yer alıyor. Sürücüye selam vererek, sorusunu net halde sorması ve onu meşgul etmemesi aktarılıyor. Araca binmeden evvel İstanbulkartlarını hazırlaması ve araç içerisindeki ekrandan durak takibi de verilen öbür ders başlıkları ortasında yer alıyor.





Kamu ve özel okullar da dahil edilecek

Otobüs, metrobüs, tramvay ve tünel ile günde yaklaşık 4 milyon yolcu taşıyan İETT’nin deprem eğitimleri İstanbul’un farklı ilçelerinde devam edecek. Kamu kreş ve okulları ile özel okul ve kreşlerden talep gelmesi halinde eğitimler buradaki çocuklara da verilecek.

Hibya Haber Ajansı