TeknolojiHaber Girişi : 13 Nisan 2023 14:04

Çolakoğlu Metalurji, SAP S/4HANA projesini devreye aldı

Çolakoğlu Metalurji, SAP S/4HANA projesini devreye aldı

Türk çelik kesiminin öncü firmalarından Çolakoğlu Metalurji, iş süreçlerini esnek ve süratli bir biçimde dönüştürmek, kurum içi ve kurum dışı tam entegre ve standardize bir yapıya kavuşmak hedefi ile dijital dönüşüm yol haritası kapsamında yürüttüğüSAP S/4HANA projesini başarıylatamamlayarak devreye aldı.

SAP S4/HANA projesi ile teknolojiyi üretim tesislerine, stratejisine ve şirket kültürüne dahil ederek tüm iş süreçlerini daha süratli yöneten Çolakoğlu Metalurji, geleceğin mimarı gençlerin yer aldığı projeyi yaklaşık 2 yıllık bir çalışmayla tamamladı. Tüm süreçlerin dijital idare geleceğine hazır olması hedeflenerek Çözümevi & PWC firmaları danışmanlığında yürütülen projenin sistem suramı Greenfield yaklaşımıyla gerçekleştirildi.

Şirket için büyük ehemmiyet taşıyan ve esnek, süratli, gerçek ve yalınlaştırılmış iş süreçleri mimari yapısı ile gerçekleştirilen SAP S/4HANA projesinin, kurum içi ve kurum dışı tüm sistemlere entegrasyonu sağlandı. Böylece; satış, tedarik zinciri, üretim/üretim planlama (PSI),finansal uygulamalar, doküman idaresi, lojistik-depo ve otomasyona dayalı OTS entegrasyonları, e-uygulamalar, online uygulamalar, İnsan Kaynakları ve İSG uygulamaları tek bir merkezden entegre olarak devreye alındı.

Proje hakkında değerlendirmede bulunan Çolakoğlu Metalurji Genel Müdürü Uğur Dalbeler,şunları söyledi:

“Rekabetin ağır olarak yaşandığı ve dünyanın böylesine süratli değiştiği günümüzde biz de çelik dalındaki öncü rolümüzü devam ettirmek için kendimizi daima yeniliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu yıl, dijital dönüşüm projemizin en değerli kademelerinden birini daha tamamladık. Kurumsal dijital dönüşümümüzle büyük bir değişim yaratırken, güvenlik ve sürdürülebilirlik bahislerine da odaklandık. Böylelikle, kurumsal iş süreçlerimizde, yapay zeka dayanaklı dijitalleşme ve güvenlik teknolojilerinden azamî yararlanarak, daha inançlı, sürdürülebilir ve yeni bir modele geçtik. Bu sayede hem daha kârlı ve verimli hem de daha sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunacağız.”

Hibya Haber Ajansı