COME TO BEŞİKTAŞ GERİ GELDİ

          Başlıktan anlayabileceğiniz üzere bir dönem Beşiktaş çok büyük oyuncuları kadrosuna katarak dolu dizgin Şampiyonlar ligine katılmıştı. Ben bu süreci ele almak yerine, söz konusu dönem öncesindeki Şampiyonluk üzerinden Beşiktaş’ı ele alma kanaatindeyim.

          2015-2016 yılları arasında Beşiktaş, O yılın şampiyonluk habercisi olması dileği içerisinde Mario Gomez’i Fiorentina takımından kiralamıştı. Söz konusu sezon da şampiyon olan Kartal hem taraftarı hem de camia yı birbirine kenetleyerek bir sonraki yılda da muazzam bir kadro kurmuştu. Talisca gibi Ryan Babel gibi efectif oyuncular… Bir dönem Pepe gibi alanında uzman ve sefir denilecek tarzda oyuncular da kattı takımına. Bu yıl Beşiktaş’ın hem teknik açıdan hem de oyuncu havuzu bakımından geçmiş Beşiktaş yapılanmalarına göre çok daha farklı olduğunu düşünüyorum. Hani bir söz vardır… Bir oyuncu tüm havayı değiştirir diye… Çok doğru. Bir dönem Anderson Talisca, Mario Gomez ne ise Rafa Silva da odur işte… Beşiktaş genlerinde taşıdığı mücadeleci oyun gücünü Galatasaray’ın elinin tersi ile ittiği Gedson Fernandes ve bu sene Beşiktaş’a kaptırdığı Rafa silva ile buldu. Şunu söylemem gerekir ki eğer Galatasaray Gedson ve Rafa silva’yı Beşiktaş’a kaptırmasaydı, süper lig de en az iki sezon daha rahatlıkla şampiyonluğunu garantileyebilirdi. En azından Erden Timur ile yol ayrımına girilmeseydi Rafa silva şu anda Aslan'da olabilirdi. Eğer böyle bir durum olsaydı Galatasaray olumlu açıdan çok farklı bir yapıya bürünmüş olacaktı. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Beşiktaş bu sene ve önümüzdeki sene hem lig hem de Avrupa karşılaşmalarında rekorlar kırabilecek segmentte bir yapıya büründü. Kartal da giren çıkanları aratmadığı gibi Genç oyuncularda ara ara oynayarak pişiriliyor. Galatasaray maalesef bu konuda Beşiktaş’ın çok ama çok gerisinde. Fenerbahçe de Beşiktaş gibi genç oyuncularına önem veriyor. Beşiktaş geçmişte yakaladığı o sert ve güçlü rüzgârı bu sefer eline alarak adeta kontrol eder bir vaziyete büründü. Teknik adam ve oyuncuların ilk defa bu denli anlaşabildiği nadir bir sezon görmekteyim. Şöyle de denilebilir… Yapılan transferlerin ve teknik yapılanmanın birbirine tam olarak uyması… Bu Beşiktaş’ın sezon başından beri belirttiğim üzere hem stoper hem de back lere en az iyi bir rotasyon oyuncuları eklenmesidir. Ön taraftaki oyuncuların eksiklikleri gerek tıbbi gerek rotasyon bakımından en iyi şekilde giderilirse tüm sezon yeter diye düşünüyorum. Rafa Silva bu takımın yeni Talisca sıdır. Immobile yi hesaba bile katmıyorum. Bu ülkeye gelmiş Icardi ile beraber en iyi Striker forvetlerden biridir. Bugünkü maç özelinde kartal teknik heyetinin gereksinimleri ve planlamaları doğrultusunda kendisinin nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynadı ve maçı ezici bir üstünlük ile kazandı.

          Sonuç olarak bu beşiktaş’ın böylesine güçlenmesinde rakiplerinin derin zafiyetleri de vardır. Bir yandan ise belli dönemler içerisinde vergilerini dahi ödemekte zorlanan Beşiktaş’ın akılcı ve üstün yapılanma stratejisi ile topraktan Everest’te çıktığını belirtmeliyim. Bu sezon ilk yazımda da belirttiğim üzere benim mutlak favorim Beşiktaş tır. Oynadığı oyun ve yaptığı çalışmalar takdire şayan olduğu kanaatindeyim. 

                                                                                                                                                                                                                                                        Erdem KAVLAK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.