GündemHaber Girişi : 28 Şubat 2023 17:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afşin’de açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afşin’de açıklamalarda bulundu

Erdoğan’ın konuşmasından kimi satır başları şöyle:

“Derdinize sıkıntınıza ortak olmak için bugün Cumhur İttifakı olarak buradayız. Zelzelede hayatını kaybeden Afşinli kardeşlerime bir defa daha Allah’tan rahmet dilerken tüm yakınlarına sabırlar niyaz ediyorum.

Millet olarak hepimizin başı sağ olsun. Hava koşulları ve gerekse deprem alanının genişliği sebebiyle çeşitli zorluklarla karşılaşmış olsak da birinci günden itibaren sizlerin yanındayız. Kamu kurumu, belediye, sivil toplum kuruluşlarımızla ilçemizi bir an evvel ayağa kaldırmanın çabası içinde olduk. Afşin’de de deprem sonrasında yaraların süratle sarılmaya başlandığını görüyoruz.

Bugüne kadar köylerle birlikte ilçemizde muhtaçlık duyulan çadırlar dağıtıldı. Konteynerleri hızla yerleştirerek, çadırlardan konteyner kentlere geçmeye başlayacağız. Besin temini, içme, suyu elektrik ve öbür gereksinimlerle ilgili rastgele bir düşünce kalmadı. Yakınını, konutunu, eşyasını zelzelede kaybeden vatandaşlarımızın maddi külfetlerini hafifletecek adımları atıyoruz.





Kiraya çıkacak depremzedelerimize 3 bin lira ile 5 bin lira ortasında kira yardımı yapıyoruz. Konutunu taşıyacaklara 15 bin lira taşınma yardımını bugün itibariyle ödemeye başlıyoruz. Zelzelede vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarına da acil muhtaçlığımız için 100 bin lira veriyoruz.

Depremzedelerimizi en kısa müddette kalıcı konutlara kavuşturmak için ağır çaba gösteriyoruz. Deprem bölgesinin tamamında Mart ve Nisan aylarında temelini atacağımız konutların ve köy konutlarının sayısı 309 bini buldu.

Bunun 83 bin konutu ile 18 bin 681 köy konutunu Maraş’ta inşa edeceğiz. Yitip giden canlarımızı geri getiremesek de Allah’ın müsaadesiyle ilçemizdeki maddi kayıplarımızın tamamını telafi edeceğiz. Sizlerden devletinize ve hükümetinize güvenmenizi istiyorum. Bize 1 yıl müsaade. İnşallah 1 yıl içerisinde tamamlayarak sizleri konutlara inşallah geçireceğiz.

İnancımız ve irademiz kuvvetlidir. Van’da nasıl bu işi başardıysak, Bingöl’de, Elazığ’da, Malatya’da, İzmir’de nasıl başardıysak Kütahya Simav’da bütün deprem ve sel afetlerinde nasıl başardıysak Allah’ın müsaadesiyle 11 vilayette de bunu başaracağız.

Devlet olarak bugüne kadar hiçbir vatandaşımızı çaresiz bırakmadıysak inşallah bu sefer de kimseyi aç, açıkta bırakmayacağız. Milletçe elele, omuz omuza, yürek yüreğe vererek bu sıkıntı günlerin üstesinden beraberce geleceğiz.

Mevla bizlere bir daha bu türlü acılar yaşatmasın duasında bulunuyorum. Sizleri bir defa daha hürmetle selamlıyorum ve şu anda huzurlarınızda gerek Cumhur İttifakı olarak Devlet Bahçeli Beyefendi gerek Mustafa Destici Beyefendi, daima birlikte buradayız.

Buradan Malatya, Doğanşehir’e geçiyoruz, oradaki kardeşlerimizle kucaklaşalım istiyoruz. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum, kalın sağlıcakla.”

Hibya Haber Ajansı