GündemHaber Girişi : 07 Mart 2023 18:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brunei Darüsselam Sultanı ile ortak basın toplantısı düzenledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brunei Darüsselam Sultanı ile ortak basın toplantısı düzenledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından kimi satır başları şöyle:

“Kıymetli kardeşimle bugün yaptığımız görüşmelerde ikili münasebetlerimizi kapsamlı biçimde ele aldık. İş birliğimizi ileri taşıma kararlılığımızı teyit ettik. Ekonomik ve ticari münasebetlerimizi çeşitlendirecek yatırım alanlarına ait fikir teatisinde bulunduk. Savunma sanayi, inşaat, tarım, turizm, sıhhat, güç, bilişim, İslami finans ile helal üretim alanlarında iş birliği imkanlarını değerlendirdik.

Huzurunuzda az evvel imzalanan mutabakatlarla ilgilerimizin ahdi yerini tahkim ettik. Kültür ve eğitim alanlarındaki iş birliğimiz beşeri bağlarımızı güçlendiriyor. Okçular Vakfımızın, Büyükelçiliğimizin ve Yunus Emre Enstitümüzün Brunei’de Türk Okçuluğu dersleri veriliyor. Türkçe kurslarına Bruneili kardeşlerimiz ağır ilgi gösteriyor. Türk dizileri ve sinemaları Bruneili kardeşlerimizce takip ediliyor. Bu halde beşeri ilgilerimiz, her geçen gün daha da kuvvetleniyor.

Görüşmelerimizde aktüel global sorunlar üzerinde de durduk. Filistin, Rohingya ve İslam düşmanlığı üzere bahisleri ve Ukrayna Savaşı’nı ele aldık. ASEAN ve İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere bölgesel ve memleketler arası platformlarda iş birliğimizi artırmanın kıymetine değindik. Bütün bunlarla bir arada bu ziyarete vesile teşkil eden 11 vilayetimizdeki deprem felaketi üzerinde hassasiyetle durma imkanı bulduk.  Kendilerine 12 dakikalık deprem felaketini izlettik. Kendileri de bu felaketi şahsen görünce gerçekten bunun boyutunu daha da derinliğine anlamış oldular.”





Hibya Haber Ajansı