GündemHaber Girişi : 21 Nisan 2023 00:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Ekonomiler Forumu’na katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Ekonomiler Forumu’na katıldı

Erdoğan'ın konuşmasından kimi satır başları şöyle:

“Depremin etkilediği kentlerimizi tarihiyle, kültürüyle, demografisiyle, endüstrisiyle, alt yapısıyla bir bütün olarak ayağa kaldırıyoruz.

İnşallah afetzedelerimizi 1 yıl içerisinde yuvalarına kavuşturacağız. 2030 yılına kadarki emisyon azaltma maksadımızı 2 katına çıkaracağız. 31. İklim Konferansı konut sahipliğine aday olarak bahse verdiğimiz değeri bir defa daha gösterdik.

Eşim Emine Erdoğan tarafından himaye edilen sıfır atık projesini global ölçeğe taşıdık. 30 Mart günü Milletlerarası Sıfır Atık günü ilan edildi. BM çatısı altında eşimin başkanlığında müşavere şurası tesis edildi.





Jeotermal şurası gücünde Avrupa'da birinci sırada yer alıyoruz. Yıllık 90 milyon ton karbon eş bedeli sera gazı salınımı engellenmiştir.

Türkiye olarak etraf meselelerinin tahlili için efor göstermeye devam edeceğiz. İklim değişikliğiyle gayrette finans ve teknolojinin kıymetine dikkat çekmek istiyorum.

İklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik kaybı ve kirlilik olarak isimlendirilen üçlü gezegen kriziyle çabada tahlil global dayanışmadan geçiyor.

Önümüzdeki periyotta İklim Kanunu'muzu meclisimizden geçirmiş olacağız. Yalnızca karbon emisyonlarının azaltılmasına odaklanmıyor, global ısınmaya sebep olan öteki sera gazlarına yönelik çalışmalarımızı da sürdürüyoruz.

Türkiye, Birleşmiş Milletler Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi'nin 16. Taraflar Konferansı'na 2024 yılında konut sahipliği yapacak.

Hidroflorokarbon emisyonlarının kademeli olarak azaltılması için Ulusal Strateji Evrakımızı 2024 yılına kadar hazırlayacağız.

Yeşil dönüşüme yönelik eforlarımız devam ediyor. Kullanıma sunduğumuz Togg'u da amacımızın bir modülü olarak görüyoruz. Yenilenebilir güç kapasitemizi daima artırıyoruz. Yenilenebilir gücün toplam güç içindeki hissesini yüzde 55'e çıkardık. Dünyada 12, Avrupa'da 5. sırada yer alıyoruz.

Jeotermalde Avrupa'da birinci sırada, hidroelektrikte ise Avrupa'da 2. sırada yer alıyoruz. Yıllık 90 milyon ton karbon muadili sera gazı emisyonu engellenmiştir.

Türkiye olarak etraf problemlerinin tahlili için gayret göstermeye devam edeceğiz. İklim değişikliğiyle çabada finans ve teknolojinin ehemmiyetine dikkat çekmek istiyorum.

Türkiye olarak sürdürülebilir kalkınma tahlilleri için uğraş göstermeye devam edeceğiz.”

Hibya Haber Ajansı