GündemHaber Girişi : 20 Nisan 2023 00:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli’de iftar programında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli’de iftar programında konuştu

Erdoğan'ın konuşmasından birtakım satır başları şöyle:

“Artık veda etmenin hüznünü yaşadığımız mübarek Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Başı rahmet ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan-ı Şerife veda vakti geldi.

Bugün Denizli yeniden destan yazdı, tarih yazdı, geleceğinin aydınlık Türkiyesine yeni bir pencere açtı. Dayanağınız, dayanışmanız için her birinize başka ayrı teşekkür ediyorum.

Ülkesinin geleceği için dertlenen hiçbir insanı dışarıda bırakmayacağız. Türk, Kürd, Muhacir, Sünni, Alevisiyle 85 milyon bir ve birlikte olacağız. Ortamıza nifak tohumları saçmak isteyen fitnecilere asla prim vermeyeceğiz. Kardeş olacağız ve inşallah ebediyyen de kardeş kalacağız.





Denizli için çabucak artık diyerek amaçlarımıza gerçek sağlam adımlarla yürüyeceğiz. 40 yıldır Denizli ile birlikte tüm Türkiye'nin hizmetindeyiz. Emanetinize canımız kıymetine sahip çıktık.

Allah'a dayandık, alana sarıldık, kararına ramolduk. Yol varsa budur bilmiyorum diğer çıkar yol diyerek yolumuza devam ettik. Allah'ın rahmetinden öbür bize asla rahmet penceri yoktur.

Gözümüzü ufuktan ayırmadan azimle, hamasetle, kararlılıkla yürüdük. Bugünlere birilerinin lütfuyla değil, sizlerin takviyeleriyle geldik. Biz bugünlere günde 5 kez ellerini semaya açanların hayır dualarıyla geldik.

Gece karanlığında seccadesinde gözyaşlarıyla ıslatanların samimiyetiyle geldik. Seccadenin üzerinde ayakkabılarıyla dolaşarak kıble arayanlarla değil. Tam bilakis kıblesinin Kabe olduğunu bilenlerle geldik. Siz bize dua ettiniz, bize sahip çıktınız.

Gerektiğinde dağ üzere yanımızda durdunuz. Denizlili kardeşlerimle birlikte 85 milyonun her bir ferdine aşkla hizmet ettik. Her karışında bir şehit yatan cennet vatanı yapıtlarla, yatırımlarla donatmayı Rabbim bizlere nasip etti. Rabbim bizlere Türkiye'yi CHP zihniyeti boyunduruğundan kurtarmayı nasip etti.

Rabbim bize 85 yılın akabinde Ayasofya'yı asli kimliğine kavuşturmayı, Ezan-ı Muhammedilerle buluşturmayı nasip etti. Çamlıca Camii, Beştepe Millet Camii, Taksim Camii ile ülkemizi nakkış nakış süslemeyi nasip etti.

Artık de Barbaros Hayrettin Paşa Camii'ni Levent'te elhamdülillah inşa ettik. Bayramdan sonra orayı da açacağız. Rabbim bizlere ülkemizdekilerle bir arada tüm mağdur ve mazlumların elinden tutmayı nasip etti. Rabbim bizlere on yıllardır kendi öz yurdunda horlanan, hor görülen bedelleri aşağılanan bu necip millete özgüven kazandırmayı nasip etti.

Rabbim bizlere son 21 yılda yalnızca Denizli'ye 66,3 milyar lira yatırım yapmayı nasip etti. Bu uğurda verdiğimiz gayrete sizler şahitsiniz. Ülkemize kazandırdığımız yapıtlara sizler şahitsiniz. Denizlimizin gelişmesi, kalkınması, ülkemizin lokomotif kentlerinden biri olması için gösterdiğimiz uğraşlara sizler şahitsiniz. İktisat, ulaşım, sıhhat, eğitim, ticaret, ulaştırmada attığımız adımlara sizler şahsen şahitsiniz. Türkiye'nin istikbal ve istiklaliyle huzur ve güvenliği dışında hiçbir hedefimiz olmadı.

Bugün de sizlerin sıkıntısıyla dertleniyor, hangi sorununuz varsa deva arıyoruz. Sizlere hizmet seyahatimizi çok daha kararlı bir biçimde 14 Mayıs'tan sonra da sürdürme niyetindeyiz. 7'li koalisyonun içinde debelendiği çukuru bizler üzere sizler de mahçubiyetle takip ediyorsunuz. Siyasi ikballeri için işportaya çıkarmadıkları unsurları, hassasiyetleri kalmadı. Gündeme gelmek için söylemedikleri palavra, atmadıkları iftira kalmadı. Türk siyasetine yakışmayan ne kadar berbat sahne varsa hepsini üç güne sığdırmayı başardılar.

Bizim gençlerimize son 20 yılda unutturduğumuz eski Türkiye'ye ilişkin at pazarlıklarını, tüm tartışmaları bu ülkeye tekrar yaşattılar. Yeri geldi kumar masası, yeri geldi noter dediler.

Tekmeledikleri masayı, aylarca kazanamaz dedikleri naylon adayı artık umut diye yutturmaya çalışıyorlar. Hepsi topu topu 7 şahıslar. Fakat kavgasız, gürültüsüz tek bir günleri geçmiyor. Ülkemizin asli sıkıntılarına dair tahlil teklifleri, gelecek vizyonları, ayakları yere basan hiçbir projeleri yok.

6-8 Ekim olaylarında 51 insanımızı Diyarbakır'da bunlar katlettiler. Seyahat olaylarında birebir biçimde katliamlar yaptılar. Artık de ne diyorlar 'Selo'yu çıkaracağız'. Bu terörist, nasıl çıkarırsın? Biliyorsunuz evlat katili Apo'yu 'çıkaracağız', nasıl çıkarırsınız? 14 Mayıs'ta bize onay vermeniz halinde onlar asla bu adımları atamazlar.

Sapkın akımların desteklenmesinden utanmıyorlar. Ayasofya'yı tekrar müze yapmaya kadar bunlarda her türlü kepazelik var. Biz LGBT'ye karşıyız. Cumhur İttifakı LGBT'ye karşı. CHP LGBT'ci. HDP LGBT'ci. Ne yazık ki GÜZEL Parti de LGBT'ci. Bunların karşıt bir şey söylediğini duydunuz mu? Bu milletin asli bedellerinden taviz vermeyeceğiz. Ne diyor '300 milyar dolar almış'. Nerede bir göster bakalım. Bırak bu yalancılığı artık. Senin bu palavralarından bıktık. Hangi kasaya koydun bu paraları/ Hangi bankaya koydun? Bir söyle. Palavra olur da bu kadarı da olmaz.

Bir de kapalı kapılar arkasında bölücü örgütün siyasi uzantılarıyla yaptıkları saklı muahedeler, kirli pazarlıklar var. Bay Bay Kemal o saklı kapılar arkasında ne konuştun? Şayet sıkıyorsa, dürüstsen bu millete açıkla, bu millet seni görsün.

Oy pusulasının bir tarafında eser ve hizmet siyaseti başka tarafında yıkım ve takoz siyaseti olacak. Bir tarafta milletin adamı ve Cumhur ittifakı olacak öbür tarafında yağma ittifakı ve onun geçmişi hezimetle, devletin kurumlarını batırmasıyla iş bilmez adayı olacak.

Bir tarafta 21 yıldır hizmetlerini, uğraşlarını, kentimize yaptığı yatırımları çok yeterli bildiği ehil takımlar olacak öbür taraftan yıkmaktan öteki vaadi bulunmayan bir kumar masası olacak. Bir tarafında 'Avrupa bize aferin diyecek' diye havalara uçan özgüven fukaraları olacak başka taraftan BM kürsüsünden 'Dünya 5'ten büyüktür' diye haykıranlar olacak.

14 Mayıs'ta oy kullanmaya gittiğinizde yalnızca Cumhurbaşkanı ve milletvekillerini seçmeyeceksiniz. Tıpkı vakitte bu iki fotoğraftan birini tercih edeceksiniz. Ben milletimizin basiret ve ferasetine sonuna kadar güveniyorum. Hiçbir vatandaşımızın terör örgütleriyle kolkola yürüyenlere beğenilen bakmadığını çok güzel biliyorum. 7'li koalisyonun fütursuzlukları, ittifak üyesi partilere umut bağlayan insanlarımızı rencide ediyor.

Yarın akşam Karadeniz'de Türkiye'ye doğalgazı dağıtımını yapacağız. Müjdelerimizi de inşallah Filyos'tan yapacağız. Bayramınız mubarek, geleceğiniz aydınlık olsun.”

Hibya Haber Ajansı