GündemHaber Girişi : 19 Nisan 2023 00:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’de iftar programında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’de iftar programında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından birtakım satır başları şöyle:

“İftar sofrasında gönüllerimizi buluşturan herkese teşekkür ediyorum. Gözlerinde aydınlık yarınlarımızın muştusunu gördüğüm siz gençlerimize soframıza teşrifleriniz için ayrıyeten şükranlarımı sunuyorum.

Ülkemizin üzerine 6 Şubat sarsıntılarının gölgesinin düştüğü bu mübarek günlerde bilhassa depremzedelerimizi hiç yalnız bırakmadık. Meskeni yıkılan, nizamı bozulan tüm insanlarımızı yeni yuvalarına kavuşturmak için durmadan, dinlenmeden çalışıyoruz. İnşallah daima birlikte fedakarlık yaparak, acıyı daima birlikte omuzlayarak elbirliği, gönül birliği içinde bu sıkıntı günlerin de üstesinden geleceğiz. Bilhassa istikbalimizin garantisi olan siz gençlerimizin bu hassasiyetle empati ve dayanışma ruhuyla hareket ettiklerini görüyorum.

Sevgili gençlerimiz elbette deprem bölgesiyle yakından ilgilenirken başka vilayetlerimizi, öteki vilayetlerde yaşayan vatandaşlarımızı da ihmal etmedik. Dün İstanbul’da çok kıymetli iki projenin merasimine katıldım. Evvel ülkemizi finans bölümünde yeni bir lige çıkaracak olan İstanbul Finans Merkezi’nin birinci kısmının açılışını gerçekleştirdik. Toplam 65 milyar liralık yatırım pahasına sahip İstanbul Finans Merkezi, 15 sene içinde ulusal gelire yaklaşık 130 milyar dolar katkı yanında 102 bin ek istihdam da sağlayacak.





İstanbul’da Fikirtepe’de 20 milyar liralık yatırımla hayata geçireceğimiz 12 bin 418 konut projesinin birinci etabının merasimini yaptık. Bugün birinci olarak Afyon’da vatandaşlarımızla buluştuk, daha sonra Eskişehir’de yatırımlarımızın toplu açılış merasimini gerçekleştirdik.

Geçtiğimiz haftalarda 60 yıllık hayalimiz olan Togg’u, dünyanın birinci SİHA gemisi özelliğine sahip TCG Anadolu’yu ülkemizin hizmetine sunduk. Muhalefet Togg için ne diyor? Maket. TCG Anadolu için ne diyor? Maket. Elinize, dilinize dursun. Bunun nesi maket?

Savunma Bakanıma da bir talimatla, buyrukla bayramdan sonra da bir süre daha Sarayburnu’nda yahut bölgede bu gemimiz ziyarete açık olarak kalsın. Zira görmeyen gözler, görerek şahsen yaşayarak bununla gururlansın. ‘Benim de uçak gemim var’ desin. Vazifeye geldiğimizde bizim yerli savunma endüstrimiz yüzde 20 idi fakat artık yüzde 80. Yüzde 80’e nasıl ulaştık? TCG Anadolular ile ulaştık. İHA ile ulaştık. SİHA ile ulaştık. Akıncı ile ulaştık ve Kızıl Elma ile ulaştık.

İstanbul Finans Merkezi üzere Togg’un ve TCG Anadolu’nun da Türk iktisadı, endüstrisi ve üretim gücü açısından ne manaya geldiği inşallah ilerleyen periyotlarda çok daha düzgün anlaşılacaktır. Özellikle Togg’un üretimi ve piyasaya girmesiyle Türkiye, araba bölümünde değişen trendleri birinci kez vaktinden öne yakalamıştır. Atacağımız bir adım var. O da şu, pil sorunu. Gemlik’teki fabrikanın yanında bir büyük alanı da bunun için tahsis ediyoruz. Burada da inşallah lityum pillerinin üretimini yapacağız. Bu pillerin üretimiyle de o vakit doğal Togg’un aralık, menzil noktasındaki alanı çok daha artacak.

Doğru atılımlarla, yanlışsız adımlarla ve elbette gerçek takımlarla Türkiye Yüzyılı’nın inşasını beraberce gerçekleştireceğiz. Biz seçim öncesinde naftalin kokulu vaat bohçasını açıp sonrasında ağzını bağlayanlardan değiliz. Biz evvel hayal kurar, amaçları belirler, programa ve projeye dönüştürür akabinde da bunları tek tek hayata geçiririz. Meydanlarda ne kelam verirsek vazifeye geldiğimizde ahdimize sadık kalır vaatlerimizi kesinlikle gerçeğe dönüştürmeye çalışırız. Kapı gıcırtısına dans edenlerden de elleriyle kalp yaparak gençlere sempatik görüneceklerini düşünenlerden de bu ülkeye hayır gelmez. Gençleri anlamak, mutfakta görüntü çekerek yahut otobüs kapısında raks ederek değil, onların geleceklerine yatırım yaparak olur.”

Hibya Haber Ajansı