SiyasetHaber Girişi : 31 Aralık 2022 12:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan İngilizce öğretmeni ile anısını anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan İngilizce öğretmeni ile anısını anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burhan Felek Salonu’nda Uluslararası İlahiyat Gençlik Buluşması ve İlahiyat Yıldızları Ödül Töreni’nde konuştu.

Burada İmam Hatip lisesindeki bir anısını da anlatan Erdoğan,�“Benim imam hatipteki İngilizce hocam siz ‘Ölü yıkamak için mi geldiniz buraya?’ Bizim nereye gideceğimizi nereye varacağımızın farkında değildi” ifadelerini kullandı.�

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

İmam hatiplerin bütün öğrencilerini kapı dışı etmişlerdi. Türkiye genelindeki imam hatipli öğrenci sayısı 60 bine düşmüştü. Şimdi ise 1 milyon 300 bin imam hatipli var.

Siyasette de sivil toplumda da zaferin parolası uhuvvettir, vahdettir. Asıl etki, mücadeleyi örgütlü bir şekilde yürütmekle sağlanır. Bugün ilahiyat yıldızları ödüllerini de takdim edeceğiz.

Vakıf ve derneklerimiz hayırda yarışırken, kesinlikle tefrikaya düşmemeli, mutlaka dayanışma içinde hareket etmelidir.

Gençlerimize ufuk ve vizyon kazandıran çalışmalara sahip çıkmak en öncelikli vazifemizdir. Gelecekte de sizlerle beraber ülkemizin tüm gençlerinin yanında olmayı sürdüreceğiz. İlahiyat fakülteleri tarihi, misyonu ve serencamı itibarıyla kesinlikle sıradan yükseköğretim kurumları değildir. İmam hatipler gibi ilahiyatlar da ülkemizin belli dönemlerine ayna tutan müesseselerdir.

Bir zamanların Milli Eğitim Bakanı Tahsin Banguoğlu, Cağaloğlu’nda bir konferansında dinledim. Dediler ki bizlere ‘bak cenazelerimiz yıkanamıyor, ortada kaldı. Ölülerimizi yıkayacak, gassal yetiştirecek kurslar açı’ bize böyle talimat verdi. Biz de diyor, ‘gassal yetiştirmek üzere kurslar açtık.’ İmam hatiplerin mazisi oraya dayanır. Gassal yetiştirmek için açılmış okullar. Benim imam hatipteki İngilizce hocam siz ‘Ölü yıkamak için mi geldiniz buraya?’ Bizim nereye gideceğimizi nereye varacağımızın farkında değildi.”