GündemHaber Girişi : 22 Nisan 2023 21:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş’ta

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş’ta

Erdoğan'ın konuşmasından birtakım satır başları şöyle:

“Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Yaşadığımız 6 Şubat zelzeleler sebebiyle bu yıl ramazan ayıını ve bayramı buruk bir formda yaşadık.

Asrın felaketini, asrın dayanışmasıyla göğüsledik. Şu an yaklaşık 3,5 milyon insanımızı süreksiz barınma merkezlerinde kamu tesislerinde ve yurtlarda konuk ediyoruz.

Yapılan tespitlerle deprem bölgesindeki kentlerimizi 650 bin yeni konut ve köy konutu yaparak ayağa kaldırmayı hedefliyoruz.





Depremin 75. gününde 105 binin üzerinde kalıcı konutun imal sürecine start verdik. Bunların yaklaşık yarısının da temelini attık. Hatta bugün köy meskenlerinden kimilerinin anahtarlarını teslim ettik. Önümüzdeki yılın bu vakitlerine kadar inşallah 3198 bin konut ve köy konutunu teslim etmiş olacağız. Sakın bizi deprem turistleriyle karıştırmayın. Cumhur İttifakı, zillet ittifakına benzemez. Cumhur İttifakı, ne derse onu yapar.

Yapılan her işi adım adım takip ediyor aksaklıkları anında düzeltiyoruz. Deprem bölgesinde yalnızca konut yapmıyoruz, burada yaptığımız adeta yeni kentler kurmaktır. Türkiye’nin tarihi bir seçim arifesinde olduğu bir periyotta biz önceliğimizi depremzedelerin yaralarını sarmaya verdik. Türkiye Yüzyılı’mızın birinci unsuruna de bunu yerleştirdik.

Ülkemizi afetlere karşı dirençli hale getirecek çalışmaları vilayetlerimizin tamamına yayıyoruz. Kentlerimizi süratle zelzeleye karşı güçlü hale getirmek için yeni takviye programının ayrıntılarını da milletimizle paylaştık.

Amacımız İstanbul’da 1 yıl içinde 300 bin konutun, 5 yıl sonunda da 1,5 milyon konutun dönüşümünü tamamlamaktır. Rezerv alanların belirlenmesinden yerinde dönüşüme kadar tüm planlarımızı yaptık.

Deprem bölgesindeki inşaatların bir yıl içinde teslimiyle, Türkiye'yi afetlere karşı dirençli hale getirme maksadımıza büyük ölçüde yaklaşmış olacağız.

Milletimize hizmetlerimizi, müjdelerimizi yalnızca afetlerle gayretle hudutlu tutmuyoruz. Dün Karadeniz gazının deverana sokulmasıyla ülkemiz güç bağımsızlığı istikametinde tarihi bir ilerleme kat etti.

Bay bay Kemal ve yanındakiler dün verdiğimiz doğal gaz müjdelerine inanmadı. İşte doğal gaz yanıyor. Lakin bunların gözleri görmez. Benim milletim görüyor ya o kâfi. Yapılan hizmete çamur atmaya çalışanları kendi nefret çukurlarında debelenmeye bırakıyoruz. Birileri varsın Londra tefecilerinin kapısında 300 milyar dolar arasın. Biz yalnızca Karadeniz gazıyla ülkemize 500 milyar dolarla 1 trilyon dolar ortasında hesap edilen yerli, ulusal bir kaynağı kazandırdık.

Karadeniz gazını ülkemize kazandırırken bir adım daha atıyoruz. Kaynağını Karadeniz gazından ve kendi ürettiğimiz petrolden alacak Aile ve Gençlik Bankası kuruyoruz. Mesken bayanlarımızın emekliliğine buradan dayanak vereceğiz. Bunun benzerini nerede gördük Norveç’te gördük.

Biz de inşallah Karadeniz gazının Gabar’ın belirli bir oranını Aile ve Gençler için kullanacağız. Türkiye’yi çökertmek isteyenler emin olun bundan da rahatsız olacaklar.

Biz LGBT’nin karşısındayız, MHP LGBT’nin karşısında. Zira biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz. Ailelerimize leke sürdürmeyeceğiz.

Savunma Sanayii alanındaki her bir gelişme birebir vakitte Türkiye’nin ulusal teknoloji atağında attığı yeni bir adımdır. PKK’sından FETO’suna terör örgütleriyle pazarlık yapınca elbette bunlardan rahatsız olurlar.

Türkiye'nin gençleri tasarladıkça, ürettikçe, katma kıymet oluşturdukça milletimizin ve devletimizin karı da artacaktır.

Karanlık pazarlıklarını gizlemek için durduk yere etnik köken, mezhep tartışması açıyorlar. Bu ülkede kimse kimseye kökenini, mezhebini sormaz. Ana muhalefetin başındaki zat hangi mezhepten olursa olsun hürmet duyarız. Lakin bunu kalkıp istismar vasıtası yapmanın ne manası var. Seccade nedir, secde nedir bilmeyenlerin ağızlarından çıkanlardan bihaber olanların seçim öncesi başlattıkları bu istismar siyaseti ülkemizde taban tutmaz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin gerisine sığınarak bu ülkeye faşizmin en ilkel formunu dayatanların zamanı kapanalı çok oldu.”

Hibya Haber Ajansı