GündemHaber Girişi : 01 Nisan 2023 00:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis’te iftar programında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis’te iftar programında konuştu

Erdoğan’ın konuşmasından birtakım satır başları şöyle:

“Bugün birebir masanın etrafında oturan beşerler olarak yalnızca iftarlıklarımızı paylaşmıyoruz, tıpkı vakitte bizler ortak bir yazgısı de paylaşıyoruz. Rabbim yol arkadaşlığımızı daim eylesin. Başkaları ne yaparsa yapsın, biz her günümüzü deprem öncelikli sıkıntılarla geçiriyoruz. İçinde bulunduğumuz mübarek günlerin rahmetinden istifade ederek yaralı gönüllere şifa olmaya çalışıyoruz.

Geçen hafta Hatay ve Kahramanmaraş’taydık. Bir hafta evvel Adıyaman’ı ve Gaziantep’i ziyaret ettik artık de sizlere yalnız olmadığınızı hissettirmek için Kilis’teyiz. 11 vilayetimizi de dolaşacağız. Kalan 6 vilayetimizi de dolaşmak suretiyle tüm depremzede kardeşlerimizle bir ortada olacağız.

Öncelikle insanlık tarihinin en büyük tabi afetlerinden 6 Şubat zelzeleleri hasebiyle her birinize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.

Deprem kentimizde 5 bin 41 bağımsız kısımdan oluşan 3 bin 40 binayı yıkık, ağır ve orta hasarlı olarak kullanılamaz hale getirdi. 9 Şubat’ta Kilis’e yaptığımız ziyarette sarsıntının yol açtığı tahribatı yerinde görmüştük. Her alanda sizlerin yanında olduk. Birinci günden itibaren çalışmaların uyumunu Kilis’te Ticaret Bakanı’mla yürüttük.

Deprem konutlarımızın inşası noktasında yer etütleri biten yerlerde temellerimizi atıyoruz. Depremzedeleri biran evvel kalıcı konutlara kavuşturmayı hedefliyoruz.

Bu maksatla Kilis’te 1643 afet konutu ve 2 bin 628 köy konutu inşa edeceğiz. Kentimizde yapılacak toplam mesken sayısı 4 bin 271’i buluyor. Bunlardan 649 konutun temelini bugün attık. 486 köy konutumuzun ihalesini de yaptık. Böylelikle afet bölgesinde toplam 67 bin 50 konut ve köy meskeninin imal süreci başlamış oldu.

Depremin vurduğu 11 vilayetimizde 319 bin konut toplamda ise 650 bin konut inşa edeceğiz. İnşallah bu konutların 319 binini 1 sene içinde bitirip sahiplerine teslim edeceğiz. Köy konutlarının bir kısmını tahminen de bayrama kadar inşallah yetiştirme durumumuz olabilir.

Sözümüzü tutabilmek için deprem bölgesinde ülke tarihimizin en büyük inşa ve ihya seferberliğini başlattık.

Sosyal konutlarımızın imali da tıpkı halde devam ediyor. Kilis’te bugüne kadar 1929 toplumsal konut inşa ettik. “İlk evim, ilk işyerim” kampanyası kapsamında Kilis’te 550 konut ve 3 bin konut emelli arsayı milletimizin hizmetine sunuyoruz. Her bir depremzede kardeşimizi konut sahibi yapana kadar sürat kesmenden çalışmamızı sürdüreceğiz.”

Hibya Haber Ajansı