GündemHaber Girişi : 15 Nisan 2023 21:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli’de iftar programında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli’de iftar programında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından birtakım satır başları şöyle:

“Milletimizin sofrasına her oturduğumuzda muhabbetimizi güçlendiriyor ebedi ve ezeli kardeşliğimizi yeniliyoruz. Bu hoş ramazan akşamında, bu hoş iftar sofrasında kalplerimizi buluşturan herkese teşekkür ediyorum.

Ramazanın sizlerle birlikte tüm milletimize, tüm insanlığa rahmet, huzur ve iyilik getirmesini diliyorum. Rabbim bizleri bu mübarek günlerin kadri değerini bilenlerden eylesin. Rabbim 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’i mağfiretimize, kurtuluşumuza, arınmamıza vesile kılsın.

Bu sene ramazanı bilhassa depremzedelerimizle birlikte idrak etmeye itina gösteriyoruz. Ankara ve İstanbul’da afet mağduru kardeşlerimizle farklı vesilelerle bir ortaya geldik. Sarsıntıda destan yazan arama kurtarma gruplarımızı ve belediyelerimizin temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde ağırladık. Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarımızda kalan kardeşlerimizle iftarlarımızı açtık. Daha evvel birkaç kere gittiğimiz depremzede vilayetlerimizi ramazanın başından beri tekrar tekrar ziyaret ettik.





Deprem konutlarımızın temellerini hızla atıyoruz. Yarın da inşallah Şanlıurfa’da olacağız. Dün prestijiyle inşa süreci başlayan konut ve köy meskeni sayısı 100 bini buldu. Allah nasip ederse Şanlıurfa ile birlikte bu sayı çok daha büyüyecek. Bayramda da depremzedelerimizi yalnız bırakmayacağız. İnşası tamamlanan köy konutlarının kimilerinin teslimatını yapacağız. Hatay hariç tüm vilayetlerimizde enkaz kaldırma çalışmalarını bayrama kadar bitiriyoruz. Enkazlar kalkıp yeni inşaatlar yükseldikçe deprem bölgesinde umutların güçlendiğine şahit oluyoruz.

Afette meskeni yıkılan, yakınını kaybeden, heyeti nizamı bozulan kardeşlerimiz bu çalışmaları gördükçe hayata yine başlama yüreği buluyor. Resmi kurumlardan belediyelerimize kadar devletimizin tüm üniteleri mülki yönetim amirlerimizden sağlıkçılarımıza, polislerimize, mimarlarımıza kadar tüm kamu çalışanı, gönüllüsünden hayırseverlerine kadar tüm sivil toplum kısacası devletimiz ve milletimiz tüm imkanlarıyla tam takım alandadır. 7/24 aslına nazaran çalışmaktadır. Bölge dışında kalan öbür vilayetlerimiz, deprem mağduru vilayetlerimize tertipli yardım gönderiyor.

Kocaeli Valiliğimiz bugüne kadar toplam bin 500 tır dolusu yardım materyalini bölgeye sevk etti. Kahramanmaraş’ta ilimiz ismine prefabrik ve konteyner çarşıların kurulumuna başlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz, arama kurtarma gruplarından itfaiye ve iş makinelerine elindeki tüm imkanları bölgeye yığdı. Hatay’ın Defne ilçesinde yıllık 250 bin bireye hizmet verecek 54 yataklı Kocaeli Hastanesi’nin kurulumunu 20 günde tamamladı.

Reklam ve gösteri yapmak yerine iş ve hizmet peşinde koşan herkesten, tüm kurumlarımızdan, belediyelerimizden Allah razı olsun diyorum. İnşallah yaraları büsbütün sarıncaya, sarsıntının izlerini büsbütün silinceye kadar alanda olmayı sürdüreceğiz.

Ülkemiz 14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlerin atmosferine girmiş durumdadır. Sandığın önümüze gelmesine bir aydan daha az bir vakit kaldı. Seçimler yaklaştıkça birileri yeniden ikbal kederine düştü. Tüm tuşlara birebir anda basmaya başladı.

Bizimle eser ve hizmet siyasetinde yarışmak yerine abuk sabuk vaatlerle günü kurtarmaya çalışıyorlar. Onca yıldır yönettikleri belediyelerde yapmadıkları, evvel kelam verip sonra üzerine beton döktükleri ne kadar iş varsa ısıtıp ısıtıp yine gündeme getiriyorlar. Deprem felaketinin üzerinden 2 aydan fazla vakit geçti. Birinci günlerde ortalığı ayağa kaldıranlardan şimdiye kadar insanımızın kaygısına derman olacak hiçbir teklif gelmedi. Zira bunların millete umut olacak hiçbir projeleri yok.

Birilerine makam, mevki dağıtmak dışında ortada anlaştıkları hiçbir bahis yok lakin ağızlarını her açtıkları uzlaşmadan, uzlaşarak, anlaşarak ülkenin sorunlarını çözmekten dem vuruyorlar.

Bunların tek sıkıntısı var. Terör örgütleriyle el ele, omuz omuza kardeşçe yürümek. Bunlar değil mi Diyarbakır annelerinin yavrularını dağa kaçıranlar? Bunlar değil mi Diyarbakır’da 51 Kürt vatandaşımızı katledenler? O Selo denilen adam Kürt mü zannediyorsunuz? Hayır o Zaza. Kürt değil lakin onunla övünüyor. İmralı’daki çocuk katili bunların artık vadettikleri değil mi?

Bu millet koalisyon devirlerinin ne demek olduğunu çok uygun bilir. O devirlerde bu ülke nelerin bedelini ödedi bunu çok âlâ bilir. Bu millet siyasi istikrarsızlığın nasıl ağır faturalar ödettiğini çok yeterli bilir. Benim Kocaelili vatandaşım terör örgütlerine teslim olmanın, terör örgütleriyle kol kola girmenin neye mal olacağını çok düzgün bilir. Bildiği için de bu cins göz boyamalara asla prim vermez.

Kendi alanlarında dünyanın en ileri eserleri olan yeni insansız hava araçlarımız uçmak için gün sayıyor. Ülkemizin dört bir yanında büyüyen organize sanayilerimize yer arıyoruz. Biz Cumhur İttifakı ile yedili koalisyon ortasındaki gündem ve zihniyet farkını böylelikle ortaya koyuyoruz.”

Hibya Haber Ajansı