GündemHaber Girişi : 09 Nisan 2023 17:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik Toplu Açılış Töreni’nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik Toplu Açılış Töreni’nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından kimi satır başları şöyle:

“Rabbim bu mübarek günler hürmetine depremzedelerimize yardım eylesin. Öncelikle ölenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza rabbimden acil şifalar diliyorum. Şu anda enkazları kaldırıyoruz. İnşallah en yakın vakitte da konutları bitirerek, hak edenlere teslim etmenin uğraşı içerisinde olduğumuzu tabir etmek istiyorum.

Buradan afetle çaba eden vatandaşlarımızla birlikte birinci kıblemiz Mescid-i Aksa’yı savunan Filistinli kardeşlerimize de dua ediyoruz. Buradan bir damla suya, bir kuru ekmeğe muhtaç bir halde ramazanı geçiren Yemenli kardeşlerimize dua ediyoruz. Buradan her türlü ayrımcılığa ve baskıya karşın inançlarına sahip çıkan gurbetçilerimize dua ediyoruz.

Sevgili kızlarımız siz kıblenizi biliyorsunuz lakin kıbleyi bilmeyenler alışılmış ki seccadeye ayakkabıyla basar. Lakin bunlara asıl kıblenin neresi olduğunu 14 Mayıs’ta siz bildireceksiniz. Biz kaygılıyız. Ama istismarla bu yollarda dolaşanlar, istismarla sağa sola savrulanlar bilmezler ki inşallah 14 Mayıs’ta gereken dersi benim milletim onlara verecektir. Balkanlardan Kafkaslara kalbi bizimle çarpan tüm gönül dostlarımıza dua ediyoruz.

Bugün bir defa daha Pendik'te bulunmanın bahtiyarlığı içerisindeyim. Biz tüm ilçeleriyle İstanbul'u bir öteki seviyoruz. Bilhassa Pendik'i farklı seviyoruz. Pendik bize sahip çıkan bizi sürekli bağrına basan bir ilçemiz. Pendik tıpkı vakitte ulusal iradenin kalesi olan ilçemiz.

Yaptığımız yatırımlarla ilçemizin ve kentimizin çehresini değiştirdik. O gün adeta mukadderatına terk edilmiş olan mahallelerimiz, bugün yolarıyla, parklarıyla, yeşil alanlarıyla, spor tesisleriyle, kültürel ve toplumsal imkanlarıyla göz dolduruyor. Bugün değişik bir Pendik var.

Bugün de hizmet ve eser siyasetimize yeni halkalar ekliyoruz. İlçemize kazandırdığımı projelerin açılış heyecanını bu meydanda işte şu iştirak en hoş halde bunu gösteriyor. Pendik Yeni Kuşak Hayat Merkezi’nden gençlik kamplarına, kütüphanelerden cemevleri ek binalarına, kentsel dönüşüm projelerinden spor tesislerine, yollardan meydanlara, çarşılara, kafelere, konaklara, pazarlara kadar toplam 168 başka yatırımı resmen bugün sizlerin hizmetine sunuyoruz. Açılışını yaptığımız aktüel sayıyla bu yatırımların bedeli 4 milyar lirayı aşan tüm bu yapıtların Pendik’e güzel olmasını diliyorum.

Orta ve Dumlupınar mahalleleri kentsel dönüşüm projesini 142 bin 600 metrekare alanda hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda bin 316 hak sahibi vatandaşımızla anlaştık, isteklerini aldık. İnşallah iki etapta toplamda bin 747 konut ve 281 dükkandan oluşan projemizin ihalesini önümüzdeki hafta yapacağız. Şimdiden hak sahibi Pendikli vatandaşlarımıza güzel olmasını diliyorum.

6 Şubat’tan beri Pendik Belediyemiz deprem bölgesinde 40 araç, 323 işçi ve bin 860 gönüllüyle bölgeye hizmet veriyor. Belediyemiz 200 tırdan fazla yardım materyalini bölgeye sevk etti. Günlük 8 bin bireye sıcak yemek hazırlayan Pendik Belediyesi, Antakya’da kent paklık hizmetlerini de ifa ediyor. Sarsıntıdan en fazla ziyan gören 7 vilayetimize görevlendirdiğimiz toplam 250 belediyemiz sahiden cansiparane bir biçimde çalışıyor.

Türkiye büyüsün, Türkiye güçlensin, milletimiz hak ettiği hayat standardına kavuşsun diye ter döküyoruz. Bugüne kadar ne yaptıysak sizler için yaptık. Pendik ile birlikte 85 milyonun huzuru ve iyiliği için yaptık. Sizin onay vermediğiniz, sizin tasvip etmediğiniz, bizi size karşı mahcup edecek hiçbir adım atmadık. Saklımız, gizlimiz yok. 1994 yılından bu yana karnemiz ortadadır.

Biz misyona geldiğimizde yani 20 evvel kişi başına ulusal gelir, 2 bin 500 dolardı. Artık 10 bin 600 dolar oldu. Nereden nereye? Yalnızca son birkaç haftada milletimizin gurur hanesine yazılacak pek çok yapıtı, ıslahatı, yatırımı ülkemize kazandırdık. Geçen hafta Bağcılar’da toplam fiyatı 3 milyar 412 milyon lira olan 97 kalem projeyi hizmete sunduk.”

Hibya Haber Ajansı