Kültür ve SanatHaber Girişi : 26 Temmuz 2023 15:30

DARICA BELEDİYESİ TÜRK MÜZİĞİ KOROSU’NDAN RÜYA GİBİ BİR KONSER

DARICA BELEDİYESİ TÜRK MÜZİĞİ KOROSU’NDAN RÜYA GİBİ BİR KONSER

İskoliye Sanat Akademisi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren, Şef Kıymet Şen yönetimindeki Darıca Belediyesi Türk Müziği Korosu, ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ başlığı ile 21 Temmuz Cuma akşamı saat 21:00’da İskoliye Sanat Akademisi Bahçesinde bir konser gerçekleştirdi.

KONSERE İLGİ BÜYÜKTÜ

Kuruluşundan bu yana yedinci etkinliğini gerçekleştiren Darıca Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun bu konserine ilgi oldukça yoğundu.

Radyo Mavi ekibinden Ebru Ferman’ın sunuculuğunu yaptığı, açık havada gerçekleştirilen ve yaklaşık bin kişinin katıldığı organizasyonda tüm sandalyeler dolarken, konseri baştan sona ayakta izleyen çok sayıda sanatsever de oldu.

UZUN SÜRE HAFIZALARDA KALACAK NİTELİKTEYDİ

Tek bölüm halinde gerçekleştirilen, seçkin 27 eserin icra edildiği ve usta bir saz heyetinin eşlik ettiği konserde, Kıymet Şen şefliğindeki koro; koro ve solo performansları ile geceye damga vurdular.

Darıca Belediyesi Türk Müziği Korosunda yer alan ekip; başarılı sunumu ile kendilerini dinlemeye gelen konuklarla bütünleşerek adeta tek ses oldu. İcra edilen birçok eser salonu dolduran davetliler ile birlikte okundu. Ardı arkası kesilmeyen alkışlar, yaz akşamını yağmur misali serinletti…

Uzun süre hafızalardan silinmeyecek kalitedeki bu etkinlik, organizasyonu takip eden müzik otoritelerinden de tam not aldı.

BAŞKAN BIYIK VE ŞEF ŞEN’DEN DÜET

Gecenin davetlileri arasında onur konuğu olarak Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da yer aldı.

Program akışı içerisinde sahneye davet edilen Muzaffer Bıyık ve Koro Şefi Kıymet Şen ‘Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda’ şarkısı ile bir düet gerçekleştirdi.

YENİ EVLİ ÇİFTİN PERFORMANSI TEBESSÜM ETTİRDİ

Programa renk katan unsurlardan biri de, her ikisi de koro üyesi olan ve kısa bir süre önce evlenerek hayatlarını birleştiren İlknur – Yüksel Altınok çiftinin performansı oldu.

Korodan mikrofona davet edilen çift solo olarak ‘Arabaya Taş Koydum’  parçasını okudular. Sempatik çiftin bu performansları da uzun süre alkış aldı.

DARICA BELEDİYESİ BÜNYESİNDE KURULAN İLK VE TEK KORO

2019 yılında pandemi sürecinde kurulan ve 2020 Ocak ayında derslere başlayan Türk Müziği Korosu, Darıca Belediyesi bünyesinde kurulan ilk ve tek koro niteliğini taşımakta.

Şefliğini Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Ses Eğitimi Bölümü mezunu olan Kıymet Şen’in yaptığı koro; Ramazan ayında ilahi formunda,  pandemi döneminde de gerçekleştirdiği online konserler ile dikkatleri üzerine çekmişti.

PROGRAM AKIŞI ŞU ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİ:

Safalar Getirdiniz, Karşıyaka’da İzmir’in Gülü, Kapıldım Gidiyorum Bahtımın – (Solo) Cemile Kamilçelebi, Ada Sahilleri, Adalardan Bir Yar Gelir, Hey Gidi Koca Dünya (Solo) Hasan Yüksel, Şu Gelen Atlı Mıdır, Bir Kızıl Gonca (Solo) Seda Vural, Dalgalandımda Duruldum.(Solo) Ozan Çelebi, Yıllar Sonra Rastladım (Solo) Serdar Yıldırım, Sakın Bir Söz Söyleme (Solo) Semra Şen Köşker, Aşkın Kanunu, Dönülmez Akşamın Ufku (Solo) Tuğrul Köşker , Şu Yalan Dünyayı Aşksız (Solo) Meliha İzik, Gezdiğim Dikenli (Solo) Ayşegül Şiddetoğlu, Talihin Elinde (Solo) Önder Gedik, Dilimi Bağlasalar (Solo) Gülşen Acar, Arabaya Yaş Koydum (Solo) İlknur-Yüksel Altınok, Yanıyor Mu Yeşil Köşkün (Solo) Rana Beşiroğlu, Kadifeden Kesesi, Gamzedeyim (Solo) Onur Deniz, Vurgun (Solo) Sıla Çalışkan, Mehtaplı Geceler (Solo) Bezmi Hepgül, Bir Fincan Kahve Olsam (Solo) Bahattin Karakaş, Telgrafın Telleri, Yangın Olur Biz Yangına

SAZ EKİBİ:

Konserde bir çoğu TRT sanatçısı olan çok değerli bir saz ekibi koroya eşlik etti.

Darbuka/Metin Uraş, Kanun / Erman Hallaçoğlu, Klarnet /Ahmet Gümüş, UD / Hakan Aydınlık, Keman / Umut Hoşgör, Keman / Görkem Güder, Keman / Hüseyin  Cümbüşlü, Klavye / Berkay Köşker, Ritim / Mert Elmas.

DARICA BELEDİYESİ TÜRK MÜZİĞİ KOROSU ŞU İSİMLERDEN OLUŞUYOR:

Cemile Kamilçelebi, Hasan Yüksel, Seda Vural, Ozan Çelebi, Serdar Yıldırım, Semra Şenköşker, Tuğrul Köşker, Meliha İznik, Ayşegül Şiddetoğlu, Önder Gedik, Gülşen Acar, İlknur – Yüksel Altınok, Rana Beşiroğlu, Onur Deniz, Sıla Çalışkan, Bezmi Hepgül, Bahattin Karakaş, Funda Yıldırım, Sümer Bingöl, Sibel Bingöl, Gülser Irmak, Hülya Göçer, Nihal Üstün, Şevval Okan, Sedef Okumuş, Berna Özcan, Sevil, Nurgül Şahin, Nehir Kaya, Melike Şengül Çelebi, Funda Köşker, Süleyman Köşker, Bahri Hüseyin Kömürcü, Birsel Yılmaz, Meltem Yılmaz, Müberra Özadlı, Serpil Yekte.

KIYMET ŞEN KİMDİR?

Koro Şefliğini yapan Kıymet Şen 1986 Darıca doğumludur. İlkokuldan liseye kadar Darıca okullarında eğitim görmüştür. Küçük yaşlarda okul koroları ile eğitimine başlamış, uzun yıllar çeşitli korolarda solistlik yapmıştır. Aynı zamanda farklı üniversite bölümlerinde de mezuniyeti bulunmaktadır. Sanat ile iç içe olan Şen, Kocaeli Şehir Tiyatrolarında eğitim almıştır. Tiyatro ve müzik ile yoğrulan hayatının yol ayrımında müzik ağır basmıştır. Şu anda Darıca Belediyesi bünyesinde kurulan Sanat Akademisinin idareciliğini ve Darıca Belediyesi Türk Müziği Korosunun Şefliğini yürütmektedir. Çocuklarla da farklı alanlarda başarılı ve renkli çalışmalar yürüten Kıymet Şen, kıymetli varlığı ile Darıca’ya üreterek değer katan isimler arasında yer almaktadır.