MagazinHaber Girişi : 04 Eylül 2024 12:59

Dava Başladı: Dilan ve Engin Polat Hakim Karşısında

Dava Başladı: Dilan ve Engin Polat Hakim Karşısında
Dilan ve Engin Polat’ın yargılandığı dava başladı. İşte detaylar...

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın, üç ayrı suçtan toplam 20 ila 40 yıl hapis cezasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması başladı.

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu sanıklar Engin Polat, Alper Kürşat Polat, Sezgin Polat ve Ahmet Gün duruşmada hazır bulundu.

Tutuksuz sanıklar arasında yer alan Dilan Polat ve diğer sanıklar da avukatlarıyla birlikte duruşmaya katıldı. İlk duruşmada sanıkların kimlik tespiti yapıldı.





Duruşma sırasında Engin Polat savunmasını yaparken şirketlerinin cirosundan bahsettiği esnada, hakim tarafından "reklam yapma" uyarısı aldı.

Davaya konu olan olaylar, 1 Kasım 2023 tarihinde İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonlarla başlamıştı.






Bu operasyonlarda Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmış, soruşturma sonucunda 16 kişi tutuklanmış ve 27 şirkete kayyum atanmıştı.

İddianamede, yasa dışı yollarla elde edilen paraların "soğuk cüzdan" yöntemiyle aklandığı, örgütün bu faaliyetleri şöhret ve tanınırlık sayesinde gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Ayrıca, bu süreçte kurulan şirketler aracılığıyla sahte faturalar düzenlendiği ve gizli kayıtların tutulduğu ifade ediliyor. Dilan ve Engin Polat için, suç örgütü kurma, suçtan elde edilen mal varlığını aklama ve yasa dışı bahis gibi suçlardan 20 ila 40 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor. Aynı zamanda, soruşturma kapsamındaki 31 şirketin mal varlıklarına el konulması da isteniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.