GündemHaber Girişi : 26 Mart 2023 23:04

Davutoğlu: “Yunus Emre gibi gönüller yapmaya geliyoruz”

Davutoğlu: “Yunus Emre gibi gönüller yapmaya geliyoruz”

Gelecek Partisi İstanbul Vilayet Başkanlığı tarafından düzenlenen Millet Sofrası iftar programına Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu ile Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Saadet Partisi Genel Lideri Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Lideri Gültekin Uysal, İBB Lideri Ekrem İmamoğlu ile Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin vilayet liderleri, Gelecek Partisi teşkilatları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk olarak kürsüye gelen Gelecek Partisi İstanbul Vilayet Lideri İsa Mesih Şahin bir selamlama konuşması yaparken daha sonra kelam alan İBB Lideri İmamoğlu da iftar tertibinden ötürü Gelecek Partisi’ne teşekkür etti.

Ardından kürsüye gelen Gelecek Partisi önderi Davutoğlu ise şunları kaydetti:

“Yaşadığımız deprem felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbimden bu mübarek gecede bir daha böyle bir acı yaşatmaması için niyazda bulunuyorum. Allah ülkemizi, milletimizi aziz eylesin.”





Ramazan ayının bu sene seçimin çabucak öncesine denk geldiğini belirten Davutoğlu, “Aslında ramazan ayı bu vesileyle siyasetimize belirli unsurların hatırlatılması için bir vesile oldu. Öncelikle barış unsuru; İslam’ın söz kökü olan ‘silm’ barış manasına gelir. İslam barış dinidir derken bütün insanlığa barış iletisi sunan bir ilahi kelamdan bahsediyoruz. Biz barışın öncüsü olmak zorundayız. İslam dininin temeli olan ve sözün kökünde huzuru, güvenliği, iyiliği, barışı temsil eden aziz dinimizi hakkıyla temsil etme sorumluluğunu üzerimizde taşıyoruz. Bu mübarek ramazan gecesinde Millet sofrasını oluşturan genel liderler olarak milletimize barış taahhüdünde bulunuyoruz.” dedi.

İkinci temel unsurumuz insan onuru; siyasetimizin temeli insan onurudur” diyen Davutoğlu, “Alemin özü, varlığın gözbebeği olan insanı hedef edinmeyen; ona özgürlüğü, güvenliği, huzuru vadetmeyen hiçbir siyaset ramazan ruhunun aslına, özüne uygun olamaz. Biz eşref-i mahkulat olan insanı hiçbir ayrım gözetmeden, 85 milyon omuz omuza, bütün etnik, mezhebi farklılıkları bir zenginlik kabul ederek bir araya getirme taahhüdünde bulunuyoruz.” halinde konuştu.

Üçüncü temel prensibin sevgi olduğunu, kutuplaştırmayı, ötekileştirmeyi, düşmanlaştırmayı şiar edinenlere karşı muhabbeti, sevgiyi, uzlaşıyı hükümran kılacaklarını belirten Davutoğlu, Anadolu’nun her bir köşesine sevgi tohumları ekeceklerini söyledi.

Dördüncü değerli prensiplerinin muhabbet olduğunu tabir eden Davutoğlu, “Kin ve nefret kültürüne son vererek siyasete muhabbet kültürünü egemen kılacağız. İstanbul’umuzun bu aziz köşesinden bütün ülkemize sesleniyoruz. Kin ve nefret diline son vereceğiz. Muhabbet dilini egemen kılacağız. Yunus Emre’nin sevgi kültürünü egemen kılacağız.” diye konuştu.

Davutoğlu, Ramazan ruhunun değerli özelliklerinden biri olan diğerkamlık, fedakarlık, samimiyetin beşinci unsurları olduğunu söyledi.

Hibya Haber Ajansı