DünyaHaber Girişi : 19 Nisan 2023 13:04

“Dayanıklı konut farkındalığı gündemde tutulmalı”

“Dayanıklı konut farkındalığı gündemde tutulmalı”

Kahramanmaraş merkezli zelzeleler, zelzeleye sağlam konut farkındalığı oluşturdu. Başta beklenen İstanbul sarsıntısı olmak üzere birçok kentte olası sarsıntılara karşı beşerler inançlı bölgelere ve yatay mimariye yöneliyor. İmkanı olanlar deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmiş sıfır yahut 5-10 yıllık konutlara yönelirken, imkanı olmayanlar göç ediyor. Gayrimenkul uzmanları, sarsıntının konut alışkanlıklarını değiştirdiğini; konfordan çok sarsıntıya dayanıklılığın öne çıktığını belirtiyor.

Medeniyetler Yapı İdare Şurası Lideri Ahmet Gündoğdu, deprem sonrası konut taleplerindeki değişimler ve kesimdeki gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ahmet Gündoğdu, “Dünya Bankası’nın hesaplarına nazaran, Türkiye'de mevcut yapı stokunun zelzeleye sağlam olarak yenilenmesinin ve konutların inançlı hale getirmenin maliyeti yaklaşık 9 trilyon Türk Lirası. Bu sayı, konutların zelzeleye güçlü olarak inşa edilmesinin değerini gözler önüne seriyor” dedi.

“Medeniyetler Yapı sağlam konut farkındalığını destekliyor”

Ahmet Gündoğdu, “Deprem insanların her ne kadar alışkanlıklarını değiştirse de konfor, pozisyon ve dekorasyon üzere ayrıntılara itina göstermeye devam ediyoruz. Yapacağımız projelerde de bunlardan ödün vermeyeceğiz. Medeniyetler Çengelköy projesinde olduğu üzere konut alacak olan insanların bütün muhtaçlıklarını karşılayacak, rahat edebilecekleri, konforlu ve sağlam konutlar üretmeye devam edeceğiz” sözlerini kullandı.