DEĞERİ ÖNCE KENDİNE VER

Değeri önce kendine vermekle başla, kendini sevmeyen karşısındakini sevemez kendine değer vermeyen başkasına hiç veremez.

Kendine değer vermekle saygı eş değerdedir. kişinin kendisine vermediği değer karşındakinin sana biçtiği değerdir.

Saygı hak edildikçe kazanılır satın alınmaz. hayat değeri sunar uygulaması sana düşer.

Birine ettiğinden daha fazla değer verirsen hem onu hem kendini
kaybedersin.Zaaflar bencilliği getirir.

Hikayemizde olanlar hayatımıza girdiği için değerlidir ,içlerinden özel olanlar kalır, diğerleri sessizce çıkıp gider.Saygı da sevgi de layık olanda kalır.

Değer verilirse hesapta sorulur. verilmiyorsa selam bile vermeye gerek yoktur. Devamlılık getiren değerler her zaman tercih edilmelidir.

Biz insanların en büyük ihtiyacı değer verdiğimiz insanların olumsuzca değişmesi ve bizim yanılgımız bunlar devam ettikçe değer yargılarımızın gitgide azalmakta. oluşu.

Mutsuzluklar çoğaldıkça çevremizdeki değer verdiğimiz insanları gözden geçirmemiz gerekiyor düzelmiyorlarsa ruhsal sağlığımız için bırakmak gerekir.

Başarılı olmak çalışmaya bağlıdır değerli olmak ise saygı duyulmaya. Başarı ego’yu getirse de sevgi ,saygı değeri getirir.

Değer gözle görülmese de ağır bir şeydir hem verilen hem de alınan için kaldırıması taşınması zor olan hak edene verilirse anlam kazanılan.

Değerlerinizi gözden geçirin hak edene fazlasıyla ,etmeyene layıkıyla verinki sonradan üzülmeyesiniz.

Değer görmek istiyorsanız da önce kendinize verin çünkü güçlü duruşlar bencilliği değil kişiliği oluşturur.
Sevgide kalın…..
Emel Araz

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.