DEĞİĹ Mİ Kİ...



   DEĞIL Mİ Kİ...
   Değil mi ki insan çalıştığının karşılığını  alamıyor, bunun emeklisi  çalışanı olmaz.Önce bu koşullarda insanca nasıl yaşanır? Bu sorunun cevabı bulunur ki bu çok kolay;sonra da tahsiline göre,çalıştığı yıla göre düzenleme yapılır.
  .Gündemde o kadar çok ciddi konular  ve sorular var ki.Örnegin kendi topraklarımızda neden ikinci sınıf muamelesi görüyoruz? Neden alış veriş, ve alım satım konularında yabancılar ön sırada.Kuzeyimiz güneyimiz batımız doğumuz yabancılarla dolu .Neden  beyin göçümüz son yollarda daha da arttı?
   Sayisı milyonları geçen başta Suriyeliler olmak üzere mültecilere sağlanan maddi ve manevi haklar,ayrımı iyice gözler önüne seriyor. Türkseniz  ve paranız yoksa adam yerine bile konmuyorsunuz.Bu ülkede kimse dilenci değil, herkes emeğinin karşılığını istiyor.Emekli de elinden alınan haklarını geri istiyor.Bu kadar basit.Siz yönetenler konu maaşlarınız olunca arttırmak için nasıl parmaklarınız kalkıyor. Meslek olmamasına rağmen emekli milletvekilleri de sürekli zam alıyor.Sizler biraz yorgunluk atmak için oturduğumuz çay bahçelerinde bir bardak çaya kaç lira verdiğimizi biliyor musunuz? Bu gidişle dışarıya çıkmayın  ölümünüzü bekleyin diyeceksiniz
     Dini her alanda kullananlar, bu ülkede haktan adaletten bahsedebilirler mi?Bahsedenlerin vicdanı gerçekten rahat mı?
    Karış karış kanlarıyla bu toprakları bizlere hediye eden ecdadımızın kemikleri sızlamaz mi?
Savaş halindeki ülkelerini terkedenlerin bize ne  faydaları olacak? Elbette yaralı olanlara bakalım, çocuklara,kadınlara kucak açalım.Sayısı belli olmayan ve sürekli artan bu nüfusun,kendi insanımıza sağlanmayan imkanlarla daha da çoğalacağı malum.
    Ekonomik,sosyal ve demografik bir çok sorunların başladığı ve mülteci konusuna çözüm bulunmazsa  bu sorunların katlanarak  artacağı bir gerçek .Umarım bu günlerimizi aramayız.
    Tek dileğimiz insanca yaşamak .
Ayşe ÜNAL
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.