SiyasetHaber Girişi : 29 Kasım 2023 15:17

Deniz Aydemir CHP Pendik Belediye Başkan Aday Adaylığı Müracaatını Yaptı

Deniz Aydemir CHP Pendik Belediye Başkan Aday Adaylığı Müracaatını Yaptı

İlçemizin entelektüel isimlerinden Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Deniz Aydemir, Cumhuriyet Halk Partisi Pendik Belediye Başkan Aday Adaylığı için resmi başvurusunu yaptı.

Aydemir’in başvuru dosyasını İlçe Başkanı Niyazi Güneri aldı. CHP İlçe Başkanlığında gerçekleştirilen ve çok sayıda partilinin katılım gösterdiği aday adaylığı başvurusunda konuşan Deniz Aydemir; “Parti örgütünden gelen talepler doğrultusunda Pendik Belediye Başkanlığı adaylığı için başvuru dosyamı CHP Pendik İlçe Başkanı Sayın Niyazi Güneri’ye teslim ettim. Yolumuz uzun, inancımız tam. Birlikte başaracağız” dedi.

ÖZGEÇMİŞ

1977 Ardahan Hanak doğumluyum. İlkokulu köyümde Ortaokul 1.sınıfı Hanak Lisesinde okudum. 1989 yılında ailemle göç etmek zorunda kaldığımız Pendik’te bulunan Şeyhli İlköğretim okulunda ortaokul 2.ve 3. Sınıfı Kurtköy Lisesinde Lise eğitimimi tamamladım. 1998 yılında kaydolduğum Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini 2002 yılında bitirdim. Aynı yıl Özel bir eğitim Kurumunda 1 yıl bilgisayarlı Muhasebe öğretmenliği yaptım. 2005 yılında Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik stajına başladım. 2008 yılında da sınavları geçerek meslek belgemi aldım. 2008 yılından beri İstanbul Pendik’te hali hazırda 10 personel ve iki stajyer ile mesleki faaliyetimi sürdürmekteyim. Mesleğimle ilgili çok sayıda eğitime (KOBİ TFRS, TTK, Denetim ve Denetim Standarları, Vergi Hukuku vb.) katıldım ve sertifika aldım. Aston Amerikan Üniversitesinde uzaktan eğitimle doktora yaptım. (Tezimi henüz tamamlayamadığım için doktor unvanımı almadım).

Cumhuriyet Halk Partisine 1996 yılında üye oldum. Gençlik kollarında parti içi siyasi kliklerin hâkim olduğu etkin bir dönemdi. İstanbul genelinde örgütlenen ve pasif olan İl Gençlik Kollarını yenine kongreye götürüp aktif olmasını sağlayan Genç-Yön hareketinin 5 kişilik kurucuları arasında yer aldım. 1999 yılında seçimle Pendik Gençlik Kolları Başkanı oldum. 3 yıl kadar süren başkanlığım döneminde yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte çok başarılı çalışmalar yaptık. 2008 yılında Pendik’te İlçe Eğitim Sekreterliği yaptım. Sonraki yıllarda da çeşitli görevlerde partime hizmet etmeye devam ettim. 2018 Referandumunda Pendik İlçesinde Partiler üstü olarak kurulan Hayır Platformuna başkanlık ettim. Anadolu’nun birçok kentine gidip “Hayır”ı örgütlemeye çalıştık. Pendik’te sempozyumlar, paneller düzenledik. Küçük el broşürleri hazırlayıp Pazar yerlerinde kalabalık caddelerde dağıttık.

2014 yılında Pendik Belediye Başkan Adayı Tuncer Özyavuz’un seçim kampanyasında yer aldım. 9 ay boyunca her gün binlerce kişiyle iletişim kurdum. 26. 27.ve 28. Dönemde Ardahan Milletvekili Adaylığı için Partimden talepte bulundum. Listelerde yer alamadım. Hem genel seçimlerde hem yerel seçimlerde Ardahan’da ve İstanbul’da tüm seçim süreci boyunca çalıştım. Son yerel seçimde önce Ardahan’da, sonra İstanbul’da okul sorumluluğu yaptım.     

1997 yılında beri çeşitli gazetelerde (Kuzeydoğu Anadolu, Balkan Birikim, Siyasal Birikim, Sonsöz, Gerçek Bakış, Pendik Gazetesi vs.) ekonomi, politika ve Ardahan üzerine makaleler yazıyorum. ADD ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyesiyim.

2013 yılından beri İstanbul Ardahan İl Derneğinde önce Birim Başkanlığı, sonra Başkan yardımcılığı ve şimdi de Başkan olarak görev yapıyorum. Derneğimiz Ardahan dışında Ardahan ismiyle kurulan ilk dernek (1987) olmasının yanında, Ardahan’ın il yapılması, sınır kapılarının açılması, Göle Kaşar ve Ardahan Bal Festivallerinin ilk defa düzenlenmesi gibi birçok iz bırakan faaliyeti ile çatı dernek özelliği taşımaktadır. 

Dernek faaliyetleri kapsamında; yönetim kurulunda yer alan birbirinden değerli arkadaşlarımla birlikte; Ardahan’daki yoksul öğrencilere kıyafet yardımı, ilkokullarda yer alan kütüphanelere bilgisayar temini, İstanbul’daki özel eğitim kurumlarıyla kampanya düzenlenmesi ile elde edilen binlerce kitabın Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ulaştırılması, Ardahan dışında üniversite eğitimi alan öğrencilere burs sağlanması, deprem bölgesinden Ardahan’a göç eden ailelere gıda, çocuklara kırtasiye malzemesi desteği gibi birçok faaliyet gerçekleştirdik.  

Neden Belediye Başkan adayı olmak istiyorum.

1989 yılından beri Pendik’te yaşıyorum. Pendik’i sokak sokak tanıyorum. 1996 yılından beri’de yine Pendik’te Muhasebe ve Mali Müşavirlik alanında faaliyet sürdürüyorum. Ayrıca 27 yıldır aktif olarak siyaset yapıyorum, Hem siyasetimde hem ticaretimde hep adaletli olanı tercih ettim, ilkelerimden taviz vermedim. Hiçbir zaman hakkım olmayana elimi uzatmadım. 46 yıl boyunca onurlu bir yaşam sürdüm. Adaylığımın partiyi Pendik’te iktidar yapma hedefine ciddi anlamda katkı sunacağını düşünüyorum.

Saygıyla…

İLETİŞİM BİLGİLERİ

  • TELEFON: 0532 631 46 68
  • SOSYAL MEDYA HESAPLARI: INS/FACE/TWİTTER: denizaydemirchp
  • E-POSTA: [email protected]