GündemHaber Girişi : 28 Şubat 2023 10:20

Deprem bölgesindeki psikososyal destek faaliyetleri kapsamında 691 bin öğrenci ve veliye ulaşıldı

Deprem bölgesindeki psikososyal destek faaliyetleri kapsamında 691 bin öğrenci ve veliye ulaşıldı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya nazaran, zelzelenin yaşandığı birinci günden itibaren arama kurtarma çalışmalarından barınmaya, sıcak yemek hizmetinden temel gereksinimlerin sağlanmasına çok sayıda başlıkta tüm üniteleriyle seferber olan Ulusal Eğitim Bakanlığı, bölgedeki psikososyal dayanak faaliyetlerine devam ediyor.

Bu kapsamda, ‘her şart altında eğitime devam’ yaklaşımıyla deprem bölgesindeki vilayetlerde 418 psikososyal dayanak çadırı kurulduğunu belirten Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem sonrası hem öğrenciler hem de velilerdeki olumsuz hislerin tesirlerini azaltmak için büyük gayret sarf ettiklerini kaydetti.

Özer, hususa ait açıklamasında misyonlu öğretmen/psikolojik danışmanlar ile yürütülen çalışmalarla 418 psikososyal dayanak çadırı ve 88 hastane sınıfında bugüne kadar toplam 691 bin 284 öğrenci ve veliye ulaşıldığını lisana getirdi. Bu sayının 277 bin 599’unun velilerden, 258 bin 19’unun öğrencilerden oluştuğunu belirten Özer, öteki taraftan 71 vilayette de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki öğrencilere psikososyal takviye kapsamında “deprem psikoeğitim programı” uygulanacağını anımsattı.

Hibya Haber Ajansı