DünyaHaber Girişi : 13 Mart 2023 15:50

Deprem bölgesine 50 TIR’lık yardım malzemesi yola çıkıyor

Deprem bölgesine 50 TIR’lık yardım malzemesi yola çıkıyor

Kahramanmaraş merkezli 11 etkileyen zelzelelerin akabinde Delta Holding İdare Konseyi Lideri Seyithan İzsiz, afet bölgesine 300 bin erzak koli ve 50 TIR yardım malzemesi göndereceklerini açıkladı ve “Şimdiye kadar 5 milyon lira yardımda bulunduk, bu yardımlarımızı sene boyunca sürdüreceğiz. 250 kişilik bir kadro ile 5 Mart’ta bölgede olacağız. Yaraları hep birlikte saracağız” dedi.

Afet bölgesine ait yardımlarının daima hale geleceğini ve 250 kişilik bir takımla çalıştıklarını vurgulayan İzsiz, “Bu çalışmamızı Ramazan ayında da devam ettireceğiz. Bunu önümüzdeki süreçte sürekli hale getireceğiz. Toplamda 300 bin erzak koli yardımımızı gerçekleştirmiş olacağız. Gün kardeşlik günü ve de rabbimizin bizlere ikram ettiklerinin muhasebesini yapma günüdür” diye konuştu.

Olağanüstü bir afet yaşadık

Türkiye’nin büyük bir afet yaşadığını belirten İzsiz, “Memleketimiz büyük bir afet yaşadı. 500 kilometreyi bulan 3 tane şehrimizin ana merkezlerinde, etrafındaki ilçeleri de etkileyen bir deprem yaşadık. Olağanüstü bir afet yaşadık. Vefat edenlere rabbimizden rahmet diliyorum, hayatta kalanlara sabırlar diliyorum. Hakikaten yakınlarını kaybeden dostlarımızın derin bir acısı var ve bunu tarif etmek çok zor. Hepsine tek tek sabırlar diliyorum. Yaralılarımız da var. Onlara da rabbimizden acil şifalar diliyorum” dedi.





Herkesin ağır bir gayret gösterdiğini gördük

Depremin üçüncü gününde afet bölgesine ulaştıklarını ve gördükleri görüntü karşısında büyük bir ıstıraba kapıldıklarını aktaran Seyithan İzsiz, “Biz zelzelenin üçüncü gününde bölgeye gittik. Olağan oraya gitmemizin iki gayesi vardı. Bir tanesi karınca kararınca katkımız olması lakin nakdi olarak fakat birtakım götürmüş olduğumuz başta temel muhtaçlık materyallerini teslim etmekti. Ancak asıl hedefimiz şuydu; bir kez bir durum tespiti yapmak istedik. Yani bölgede ne muhtaçlık var nasıl bir vakte yayılması lazım bunu anlamak istedik. Birinci günlerde en değerli muhtaçlık çadırdı ve besin ve başka gereçlerdi. Birinci günlerde lakin yurt içinden fakat yurt dışından beşerler hakikaten çok ağır bir uğraşla oraya bir yardım sevk ettiler. Biz hatta çok sayıda gerecin heba olduğuna bile tanıklık ettik. Çadır süreksiz bir korunak lakin muhtaçlık vardı. Bu nedenle biz herkesin ağır bir uğraş gösterdiğini gördük” diye konuştu.

1 yıl boyunca katkı vereceğiz

Afet bölgesine 1 yıl boyunca katkı vereceklerini kaydeden İzsiz, “Benim gördüğüm fotoğraf şu ki 1 yıl içerisinde oraya temel muhtaçlık bağlamında katkıyı daima hale getirmek lazım. Bu prestijle da biz arkadaşlarımızla birlikte bir hazırlık evresindeyiz. Onun için o bölgede dağıtılması üzerine hazırlığımızın birinci kısmını tamamladık. Bugün yaklaşık 67 bin erzak kolimizi dağıtacağız. Toplamda da 300 bin koliye ulaşacağız. Bunlar benim muhtar arkadaşlarımdan, dernek diğerlerinden ricam şudur; başta sarsıntıya maruz kalmış, buraya gelmiş kardeşlerimizin merkeze koyulması şartı ile materyallerin gereksinim sahiplerine dağıtılmasıdır. Sizlerden ricam lütfen seri hareket ediniz” açıklamasını yaptı.