GündemHaber Girişi : 23 Şubat 2023 16:34

Deprem gölgesinde nikah

Deprem gölgesinde nikah

Kahramanmaraşlı Güliz Soğuksu ve Hataylı Sırrı Emre Bahadırlıoğlu çifti keyifli bir yaşama başlamak için düğün tarihi belirledi. Fakat Kahramanmaraş merkezli 10 vilayette büyük yıkıma neden olan zelzele genç çiftlerin memnunluklarını gölgeledi.

Depremde yakınları, konutları ve anıları enkaz altında kalan Güliz ve Emre, zelzeleden kaçarak Mersin Mezitli’ye sığındı. Tece Deniz Mahallesinde bulunan akrabalarının yanına gelen Güliz ve Emre kayıplarının acısını hafifletebilmek ve ailelerine moral verebilmek ismine Mezitli’de nikâhlarını kıymayı kararlaştırdı.

Site bahçesinde sade bir merasimle yapılan nikâh merasimini genç çiftlere dayanak emeliyle gelen Mezitli Belediye Lideri Neşet Tarhan kıydı. Acısıyla tatlısıyla birlikte bir yaşama ‘evet’ diyen genç çiftler ve nikaha gelen konuklar gözyaşlarına hâkim olamadı.

Aile yakınlarının tanıklığında hayatlarını birleştiren imzayı attıkları kalemi genç çiftlere armağan eden Lider Tarhan, “Çok acı vakitlerden geçiyoruz. Maalesef pek çoğumuz konutlarını, yakınları kaybetti. Hala enkaz altında yakınlarının cenazesini çıkarmayı bekleyenler var. Umarım bu türlü bir felaket daha yaşanmaz ve genç çiftlerimiz bundan sonra hüznün olmadığı memnun bir hayat sürerler. Ülkemizi bu çeşit felaketlerden koruyacak Atatürkçü, çağdaş, aydınlık yüzlü ve bilime inanan çocuklar yetiştirirler” diyerek nikah cüzdanını verdi.





Kıyılan nikahın akabinde konuklarına sarılarak tebrikleri kabul eden Güliz ve Emre’nin hüzün ve memnunluğu bir ortada yaşadıkları nikah merasimini, zelzele bölgesinde nikaha gelemeyen yakınları da canlı irtibat ile izledi.

Hibya Haber Ajansı