GündemHaber Girişi : 15 Şubat 2023 17:42

Depremde Ölü Ve Yaralı Sayısı Kaç Oldu 15 Şubat?

Depremde Ölü Ve Yaralı Sayısı Kaç Oldu 15 Şubat?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı millete sesleniş konuşması yaptı.

Konuşmasında; Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 35 bin 418’e yükseldiğini açıkladı. 105 bin 505�depremzedenin ise enkazdanyaralı�olarak kurtarıldığını bildiren Erdoğan, 158 bin 165 depremzedenin diğer illere tahliyesinin gerçekleştiğini bildirdi. Büyük depremlerin ardından bölgedeki artçı sayısı ise, 3 bin 170 olarak kaydedildi.

07.30
ARAMA KURTARMA EKİBİ TRAFİK KAZASI GEÇİRDİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gittikleri Malatya’dan dönen ekibin bulunduğu midibüsün Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde devrilmesi sonucu 13 kişi yaralandı. Ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

04.12
YARALILAR İSTANBUL’A NAKLEDİLİYOR

Deprem bölgesinde göçük altından çıkarılan 30 yaralı, Adana’dan Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı 222’nci filoya ait C-130 tipi kargo uçağıyla İstanbul’a getirildi. Yaralılar yanlarında bulunan refakatçilerle birlikte çevrede bulunan hastanelere nakledildi.

00.15
YAVRU VATAN’DAN DESTEK

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu arasında Türkiye’deki deprem bölgesinde 1000 prefabrik konutla yaşam alanı oluşturulması için imzalanan projeye destek için KKTC’nin devlet televizyonu Bayrak Radyo Televizyonu’nda (BRT) “Türkiye için tek yürek – acımız bir yasımız bir” sloganıyla özel yayın yapıldı.