GündemHaber Girişi : 12 Mart 2023 18:04

Depremden zarar gören hayvan yetiştiricilerine destek verilecek

Depremden zarar gören hayvan yetiştiricilerine destek verilecek

Bakan Kirişci’nin Twitter’dan yaptığı paylaşım şöyle:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı ile; sarsıntıdan etkilenen 11 vilayetimizde, arılı kovan, büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvanları ziyan gören yetiştiricilerimizin, bulundukları bölgelerde hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığını sağlamak, verimliliğini artırmak ve hayvan sıhhati ile refahını temin etmek hedefiyle, ziyanları tıpkı olarak karşılanacak. Bu kapsamda; İl/İlçe hasar tespit komiteleri tarafından tespiti yapılmış, Hayvancılık Bilgi Sistemlerine kayıtlı hayvanları telef olan yetiştiricilerimizin, telef olan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarının adedi kadar büyükbaş ve küçükbaş hayvan, telef olan kanatlı hayvanlarının adedi kadar kanatlı hayvan, arıcılarımızın ziyan gören kovanlarının adedi kadar da arılı kovan, bakanlığımızca bedelsiz olarak temin edilecek.

Ayrıca 11 vilayetteki 12 bin arıcımızın 1 milyon 483 bin kovanı için besleme hedefli şeker gereksinimi da acilen karşılanacak.

İl/ilçe hasar tespit komiteleri tarafından tespitler tamamlanmak üzere olup, canlı hayvanların, arılı kovanların ve besleme maksatlı şekerin temini ve dağıtımına süratle başlanacaktır.”





Hibya Haber Ajansı