PendikHaber Girişi : 04 Ocak 2024 14:10

DERNEK BAŞKANI ÇELEBİ: BAYBURT BAYBURT OLALI BÖYLE ZULÜM GÖRMEDİ!

DERNEK BAŞKANI ÇELEBİ: BAYBURT BAYBURT OLALI BÖYLE ZULÜM GÖRMEDİ!

Bayburt Pamuktaş Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sadettin Çelebi yıktırılan dernek binası ile ilgili hak arayışlarının sürdüğünü ve adaletin er geç tecelli edeceğine, sorumluların da gereken maddi ve manevi cezayı çekeceklerine inandıklarını ifade ederek gazetemize konu ile ilgili yeni bir değerlendirme yaptı.

 

Çelebi değerlendirmesinde şu sözlere yer verdi:

“Seçim sürecine girdiğimiz şu günlerde Pendik'te yaşanan olaylarla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek isterim.

Bayburt Pamuktaş Köyü Kültür Ve Yardımlaşma derneğimizin binası, Pendik Belediyesi’nin hiçbir hukuki alt yapısı olmayan girişimi sonucunda 28.12.2019 gece yarısı saat 03:00 sularında yıktırılmıştır.

Dernek binamızın Yapı Kayıt Belgesi mevcuttur. Buna rağmen, yıkım işleminin herhangi bir mahkeme kararı ve encümen kararı bulunmaksızın gerçekleştirilmiş olması başlı başına bir skandaldır.

Derneğimizin kuruluş amacı; üyelerinin ve Anadolu’dan gelip büyük şehirlerde yaşayan hemşehrilerimizin asimile olmadan birlik içerisinde, kendi kültürleri ile yaşamaları ve kendi kültürel değerlerini unutmamalarını sağlamaktır.

Bu hizmeti verdiğimiz üye sayısı (kadın-erkek) 4 bin civarındadır. Pendik’te de 30 binin üzerinde Bayburt'lu vardır.

 

Bu insanların haklarını korumak adına çıktığımız yolda; kazanılan mahkemelerden dolayı haklarımızı kullanmak için Kaymakamlık, Belediye ve CİMER’e verdiğimiz bütün dilekçelerin, sistem gereği cevaplarını Pendik Belediyesi vermektedir. Bu makamlara sorulan sorulara Pendik Belediyesi tarafından sağlıklı – doğru cevaplar verilmemekte, konu adeta hasıraltı edilerek görmezden gelinmektedir.

Kazanılan mahkemelerin kararlarının uygulanarak derneğimizin haklarının iadesi gerekmektedir.

Ancak gelin görün ki Pendik Belediye Başkanı, bu konuda kendisi ile ilgili içişleri bakanlığında açılan ve devam eden soruşturma dosyalarına rağmen duyarsızlığını sürdürmektedir.

Yapılan kanunsuz işlemler ile ilgili açıklamalar aşağıdadır.

Bu süreçte bütün davaları kazandık ve kesinleştirdik.

 

YIKIMIN KANUNSUZ YAPILDIĞININ DAVASI:

(T.C İstanbul B.İ.M. 10.İdare Dava Dairesi esas no:2020/483 karar no:2020/1846 )

Yapı Kayıt Belgesini aktif hale getirdik. (Sahte evraklarla iptal ettirdiler.)

(T.C. İSTANBUL B.İ.M. 5. İDARİ DAVA DAİRESİ   ESAS NO:2022/55  KARAR NO:2023/46 )

            

Taşkın Kısmın Satınalma Davasını Kazandık.

Konuyu Belediye Meclisine Getirdik. Orada Her şey açık ve seçik tartışılıp haklılığımız ispat olunmuştur.

(Yapı Kayıt belgesinden dolayı) T.C. İSTANBUL B.İ.M. 5. İDARİ DAVA DAİRESİ  ESAS NO:2023/209 KARAR NO:2023/213

   

Ayrıca yıkımın kanunsuz yapıldığı ile ilgili, yapmış olduğumuz Cumhuriyet Başsavcılığı başvurumuzdaki soruşturma davaya dönüşmüş ve 2 belediye başkan yardımcısı ve memurlar görevi kötüye kullanmaktan ceza almışlardır.

T.C.İSTANBUL ANADOLU 49,ASLİYE CEZA MAHKEMESİ ESAS NO: 2022/453 KARAR NO:2023/266

 

Belediye Başkanımız Ahmet Cin ile mahkemelerde kazanılmış haklarımızın teslim edilmesi için ne kadar görüşme taleplerimiz olduysa da sonuçsuz kalmıştır.

Problemin çözülmesi ile ilgili ne kadar uğraş versek de; olay her gün daha büyük sarmala girip yeni kanunsuzluklar ortaya çıkmaktadır.

Bunları genel olarak sayarsak;

1-Dernek binamız riskli olduğu için değil; yapılan benzin istasyonunun çıkışını kapattığından dolayı yıkılmıştır. Yani aylarca belediye memurlarının bizleri ve devletin kanuni makamlarını ''Bu bina riskli midir diye bakmak istiyoruz, kolluk kuvveti verin” tezleri çürümüştür. Devlet makamları boşu boşuna kullanılmıştır.

2-İstasyon yapılırken ihtiyaç olan metrekare bizim parselden DOP uygulaması ile kesilerek sağlanmıştır.

Ancak orada da belediye çalışanları hatalar yapmıştır. Bunları tespit etmemize, ardından itirazlarımızı yapmamıza rağmen herhangi bir düzeltme yoluna gidilmemiş, duyarsızlık sürdürülmüştür.  

Normalde ihale ile sattıkları tapu 1596 metrekareden 1001 metrekareye düşmektedir. Ama bu da uygulanmamakta, dolayısı ile kanunlar çiğnenmektedir.

3-Söz konusu istasyonun adres bilgileri: Sahil Bulvarı No:??? olması gerekirken; Pendik Belediyesi tarafından Favori Sokak No:5 Adresi verilmiştir. Favori Sokak ile hiçbir teması olmayan bu yer için başka kanunsuzlukların kapatılması amaçlanmıştır. 

 4-Ayrıca derneğimizin hakkı olan yere yapılan benzin istasyonunun arka tarafına yapılan Oto Yıkama istasyonu, bizim de hissedarı olduğumuz 8873/5 parsel ile PARK alanı olarak planda ayrılan yere kaçak yapılmıştır. Ne yazık ki Pendik Belediyesi buraya inşaat iskanı vermiştir.

 

Adaletin er geç tecelli edeceğine, sorumluların da gereken maddi ve manevi cezayı çekeceklerine inanıyoruz.

Problemin çözümü ile ilgili gereken adımları atması, dernek ve üyelerimizin haksız ve hukuksuz bir şekilde mağdur edilmesinin önüne geçilmesi noktasında ilgilileri bir kez daha uyarıyoruz.  

Hakkımızı hukuki çerçevede sonuna kadar arayacağımızı da buradan ifade etmek isteriz.”