GündemHaber Girişi : 18 Nisan 2023 11:04

Dersliklere kurulan etkileşimli tahta sayısı, 2023 yılı sonuna kadar 620 bine ulaşacak

Dersliklere kurulan etkileşimli tahta sayısı, 2023 yılı sonuna kadar 620 bine ulaşacak

Özer, böylelikle proje kapsamında olup etkin olarak kullanılan tüm dersliklerde etkileşimli tahta kurulumunun tamamlanmış olacağını kaydetti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya nazaran, Ulusal Eğitim Bakanlığınca okulların teknolojik imkânlarını geliştirmek için yürütülen çalışmalar artarak devam ediyor.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim öğretim süreçlerinin teknolojik altyapıyla desteklenmesinin eğitimde fırsat eşitliği gayesine ulaşmada kıymetli bir öge olduğunu belirterek “Teknoloji takviyeli öğrenme için etkileşimli tahta, farklı öğrenme cinslerine sahip öğrencilerin gelişimine dayanak verirken öğrenmeyi daha kalıcı hâle getiriyor. Ayrıyeten öğretmenin anlatım ve uygulama seçeneklerini de artırıyor.” dedi.

Özer şunları söyledi: Örgün eğitim veren tüm devlet okullarımızda, dersliklere suramı tamamlanan etkileşimli tahta sayısı Nisan 2023 prestijiyle 560 bine ulaştı. Teslim süreci devam eden 15 bin etkileşimli tahtanın konseyimi haziran ayında tamamlanacak ve sayı 575 bine çıkacak. Ayrıyeten alım süreçleri devam eden 45 bin etkileşimli tahtanın 2023 yılı sonuna kadar kurulumunun tamamlanması planlandı. 45 bin etkileşimli tahtanın heyetimi tamamlandığında tahta sayısı 620 bine ulaşacak ve böylelikle proje kapsamında olup etkin olarak kullanılan tüm dersliklerde etkileşimli tahta konseyimi tamamlanmış olacak.





Özer, 2023 yıl sonu prestijiyle ülke genelinde örgün eğitim veren devlet okullarındaki tüm dersliklerde etkileşimli tahta suramı planlandığı üzere tamamlandıktan sonra yeni açılan okulların muhtaçlığını karşılamak üzere etkileşimli tahta alımına da devam edileceğini kaydetti.

Hibya Haber Ajansı