DünyaHaber Girişi : 22 Nisan 2023 19:04

Dev fabrikada her dakika yeni bir Chery banttan iniyor

Dev fabrikada her dakika yeni bir Chery banttan iniyor

Çin’de elde ettiği başarıyı Avrupa yollarında da sergilemek için kolları sıvayan Chery, yüksek teknolojili üretim yapan Mega Fabrikası ve gelişmiş laboratuvarlarıyla da öne çıkıyor. Chery’nin, Asya'nın birinci sessiz laboratuvarına veünü ülke hudutlarını aşan Çarpışma Laboratuvarı’na sahip Akıllı Kontaklı Mega Fabrikası hayranlık uyandırıyor. Yılda 300 bin araba ve 200 bin modül üretim kapasitesine sahip fabrikada dakikada bir araba banttan iniyor. İleri teknolojiler kullanan fabrikada kütüphane seviyesinde sessiz bir tecrübe ve Chery modellerinde premium araba markalarıyla karşılaştırılabilir bir rahatlık hissi sunuluyor.

Çin’in en büyük otomotiv üreticisi olan Chery, Şangay Memleketler arası Araba Fuarı ile birlikte 2023 Global Bayi Toplantısını da gerçekleştirdi. Düzenlenen toplantı kapsamında Chery’nin fabrika ve laboratuvarları da ziyaret edildi. Dünyanın dört bir yanından Chery'nin üst seviye yöneticilerinin eşlik ettiği bayi temsilcileri, çağdaş Akıllı İrtibatlı Mega Fabrika’yı, ünlü Çarpışma Laboratuvarı’nı ve Asya'daki en büyük NVH (Gürültü, Titreşim, Sertlik) Laboratuvarı’nı ziyaret etti. Güçlü ve son teknolojiyi kullanan Ar-Ge ve üretim maharetleriyle muvaffakiyetini kanıtlayan Chery, ziyaretçilerden büyük övgü aldı.

Yılda 300 bin araç üretebiliyor!





Chery’nin etraf dostu üretim ve akıllı-dijital teknolojiye dayanan Akıllı Temaslı Mega Fabrikası, etraf dostu standartlar ve üst sınıf akıllı irtibatlı bir fabrika olmak için büyük bir uzaklık kat etmiş durumda. Çinli araba üreticisinin 830 bin metrekare toprağa sahip tesisi, yaklaşık 550 bin metrekarelik inşaat alanıyla da dikkat çekiyor. Fabrikanın ana üretim içerikleri ortasında; kalıp atölyesi, kaynak atölyesi, boya atölyesi, genel montaj atölyesi, modüler atölye, motor atölyesi, şanzıman atölyesi ve ilgili takviye tesisleri yer alıyor. Tesis birebir anda olağan güç-aktarma ve yeni güçlü binek araçların üretimini de gerçekleştirebiliyor. Mega Fabrika da yüklü olarak yüksek performansa sahip 10'un üzerinde yeni jenerasyon platform eser

serisi üretiliyor. Yıllık 300 bin adet tam araç ve 200 bin KD (otomotiv parçası) üretim kapasitesine ulaşabilen tesiste, her dakika yeni bir araç tamamlanarak battan inmiş oluyor. Fabrikanın en kıymetli ögelerinden olan kaynak atölyesi, kaliteli araba gövdeleri oluşturmak için dünyanın en güçlü yapay zekasına sahip kalite denetim sistemine sahip.

Yüzey farkını 0,1 mm’ye kadar algılayabiliyor!

Tesis, otomasyon oranı, parametre kümesi denetimi ve yüzde 100’e ulaşan çevrimiçi ölçüm üzere gelişmiş teknolojilerle 300’den fazla robota sahip. Ek olarak, genel montaj atölyesi, otomatik montaj, nakliye ve akıllı ağ temaslı eser testini gerçekleştirebilen Mega Fabrika, kelam konusu süreçleri kısaltabiliyor, modülerleştirme üzere avantajlar sunuyor. Bilhassa, çevrimiçi görsel açıklığı yüzey farkı algılama robotunun 0,1 mm’ye kadar doğruluğa sahip olması, onu dünya genelinde önder bir akıllı ve yüksek hassasiyetli teknoloji haline getiriyor. Ayrıyeten Chery’nin Mega Fabrikası’nda tüm üretim süreci verimli, otomatik, şeffaf ve dijitalleştirilmiş durumda. Böylelikle Chery’nin Mega Fabrikası, sahiden düşük güç tüketen ve “sıfır” emisyonlu yeşil bir fabrika haline geliyor. Tüm dünyadan gelen ziyaretçiler, Chery'nin akıllı üretimdeki gücünü deneyimlemenin yanı sıra Çarpışma Laboratuvarı'nı ve Asya'daki en büyük NVH Laboratuvarı'nı ziyaret etmek üzere tecrübe merkezine davet edildi. Chery’nin NVH Laboratuvarı, tüm aracın, farklı alt sistemlerinin ve kesimlerinin performans testlerini kapsayan eksiksiz bir araç NVH geliştirme sürecine sahip. Bu ileri teknolojiler sayesinde Chery'nin eserleri, 34 desibele kadar rölanti gürültüsü ile konfor açısından daima olarak gelişiyor. Tüm bu gelişme süreci sayesinde kütüphane seviyesinde sessiz bir tecrübe ve premium araba markalarıyla karşılaştırılabilir bir rahatlık hissi sunuluyor.

Hedef her vakit daha gelişmiş ürünler!

Chery Automobile gelecekte “mükemmel bir marka yaratma” vizyonunu sürdürmeye, teknolojik yeniliklere bağlı kalmaya ve tüketicilere teknoloji anlayışıyla daha gelişmiş eserler sunmaya devam edecek.

Hibya Haber Ajansı