GündemHaber Girişi : 12 Nisan 2023 15:50

DEVA Partili Yeneroğlu: “Mülakatlarla hakkına girdiği insanlardan özür dilemeli”

DEVA Partili Yeneroğlu: “Mülakatlarla hakkına girdiği insanlardan özür dilemeli”

Yeneroğlu, “AK Parti’de tuhaf bir sistem gelişti.” diyerek, “Sorumluluklarının kimilerini seçim periyodunda hatırlıyorlar. Sonra da bunları vaat diye bir ortaya getirip Seçim Beyannamesi yazıyor. Meğer sorun; AK Parti idaresindeki arkadaşlarımızın adalet şuurundan çok uzaklaşmış olmasıdır. Bu durumda istedikleri kadar vaatte bulunsunlar, hiçbir işe yaramaz. Daha iki sene evvel açıkladıkları İnsan Hakları Hareket Planı’nı gördük. Vaatlerin üçte ikisi bile yerine getirilmedi.” tabirlerini kullandı.

“Bu vakte kadar niçin yapmadın?”

5 yılda bir seçime gidildiğinin altını çizen Yeneroğlu, “Diyelim ki ortadan 4 yıl 10 ay geçiyor. Son 2 ay kala, ‘4 yıl 10 ayda yaptıklarımın tam aksisini yapacağım’ diyerek oy istiyorlar. Bu vakte kadar niçin yapmadınız? Saf olsaydık, yanlışınızdan ders çıkardığınıza inanırdık. Bu vaatler ciddiyetsizliktir. Sorunu ortaya çıkaranlar tahlilin mimarı olamazlar. Gören de Türkiye’yi değil de bir diğer ülkeyi yönettiklerini sanacak. Gölge etmesinler, diğer ihsan istemeyiz.” diye konuştu.

“Mülakatlarla hakkına girdiği insanlardan özür dilemeli”

Yeneroğlu, mülakatın kaldırılması taleplerini DEVA Partisi’nin aksiyon planlarında ve Millet İttifakı’nın ortak evraklarında tekraren işlediklerini söyleyerek, “Kamuda mülakat nedeniyle hayallerinden ve hatta hayatlarından vazgeçen gençleri bir gün bile unutmadık. Sayın Cumhurbaşkanı mülakatı kaldırma vaadinde bulunuyorsa, evvel mülakatla hakkına girdiği insanlardan özür dilemeli.” halinde konuştu.

“İfade özgürlüğü vaadi konutlara şenlik”

“İfade özgürlüğünde yeni devir açacağı vaadi de meskenlere şenlik.” tabirini kullanan Yeneroğlu, “Yıkılan meskeninin önünde röportaj veren depremzedenin dahi mahpusa girmekten korktuğu bir periyotta bu vaatler beşerlerle açık açık dalga geçmektir.” dedi.

“Servet Turgut’un ahı var”

Yeneroğlu, “Beyannamede göze çarpan bir başka başlık, azaba sıfır tolerans. Van’da helikopterden atılan Servet Turgut’un ağır azap ile öldürülmesinin sorgulanmasına bile müsaade edilmedi. Bu iktidarın üstünde Servet Turgut’un ahı var.” diye konuştu.

“Adalet varsa iktisat de iyidir”

Kararın milletin olduğunu söyleyen Yeneroğlu, şunları kaydetti:

“Adalet varsa iktisat de güzeldir. Lakin bu halde vatandaş huzur içinde yaşayabilir, ocağında yemek kaynatabilir, çocuğuna mama alabilir, kredilere muhtaç olmadan ömrünü sürdürebilir. Bugün ne hukukun ne adaletin ne de refahın esamisinin okunmadığı ülkemiz işte bu nedenle, kıymetli bir yol ayrımındadır. Önümüzdeki seçimlerde bizi iki tane seçenek beklemektedir. Ya hukukun üstün olduğu bir sistemi daima birlikte inşa edeceğiz ya da tek bir şahsa bağlı ve bizi yoksulluğa mahkum eden hukuk tanımaz zihniyete mahkum olacağız. Daha adil bir Türkiye’yi daima birlikte inşa etmek umudunu taşıyoruz.”

Hibya Haber Ajansı