SiyasetHaber Girişi : 15 Ocak 2024 17:04

DEVA PARTİSİ PENDİK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MUSTAFA YILMAZ: SAHADA BİR DİP DALGA GÖRÜYORUM

DEVA PARTİSİ PENDİK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MUSTAFA YILMAZ: SAHADA BİR DİP DALGA GÖRÜYORUM

DEVA Partisi Pendik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yılmaz, gazetemize bir nezaket ziyaretinde bulundu.

 

Mustafa Yılmaz’ı, Yazı İşleri Müdürümüz Metin Yazıcı karşıladı ve ağırladı.

 

Karşılıklı sohbet şeklindeki görüşmede gündeme dair gözlem ve görüşlerini aktaran DEVA Adayı Yılmaz şu sözlere yer verdi;

 

 

PENDİK’İ BAŞTAN SONA TARIYORUZ

“İlçe başkanlığı dönemimden bu yana Pendik’in her mahallesini sokak sokak, cadde cadde tarayarak vatandaşlarımızla birebir temas ediyorum.

 

Belediye başkan adayı olarak da bu dönemde çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırmış bulunuyoruz.

 

Ben ve arkadaşlarım bu süreçte çok çarpıcı veriler elde ettik.

 

VARSA YOKSA EKONOMİ

Sokakta kiminle karşılaşsak, kimi ziyaret etsek vatandaşlar ekonominin anormal kötülüğünden söz ediyorlar. Özellikle sabit gelirli, emekli, asgari ücretle çalışan vatandaşlarımız isyan halindeler. “Böyle giderse mağazalarda ve marketlerde yağmalar başlayacak. Hırsızlık ve gasp olayları artacak.

Ömrümüz boyunca bu kadar kötü bir ekonomi yönetimi ile karşı karşıya kalmamıştık” şeklinde konuşuyorlar.

Söz konusu ekonomi olunca ‘bir dokun bin işit’ durumu söz konusu…

 

GENÇLER İŞSİZ VE UMUTSUZ!

Üniversiteyi bitiren gençlerimiz iş bulamıyorlar. Böyle olunca da günlerini ya evde oturarak ya da kıraathane gibi yerlere giderek boş geçiriyorlar. Birçok gencimiz kurtuluşu yurt dışına çıkmakta görüyor.

 

Hiçbiri geleceğe güvenle bakamıyor.

 

 

SEÇTİKLERİMİZ SEÇİMDEN SONRA BİZİ UNUTTU!

Mevcut belediye yönetiminden memnun bir kişiye dahi neredeyse rastlayamadık. Vatandaşlar “seçim zamanı kapımızı çalanlar, seçimden sonra bizi unuttular. Ne gelen var ne giden. Ne yapıyorsunuz? Bir derdiniz var mı? Bir isteğiniz var mı? diye soran yok” şeklinde cümleler kuruyorlar. Ziyaret ettiğimiz birçok yerde “ilk kez birileri bizim ziyaretimize gelip halimizi hatırımızı soruyor” cümlesini duyuyoruz.

 

SORUNSUZ MAHALLEMİZ YOK

Her mahallenin kendine özgün problemleri var. Ama alt ve üst yapı çalışmaları mahallelerimizin tamamında mevcut. İmar sorunu, kentsel dönüşüm sorunu, sosyal ve kültürel donatı eksikliği yine ortak – kronik problemlerimizden.

 

 

AK PARTİ’YE TEPKİ BÜYÜK

Son olarak gezdiğimiz mahalleler içerisinde Güzelyalı, Ahmet Yesevi, Orhan Gazi, Kavakpınar yer alıyordu. Bu mahallelerimiz önceden AK Parti’nin oy deposu olarak bilinen mahallelerimiz.

 

 

Ama artık durum öyle değil. Buradaki seçmenlerde hizmet eksikliğinden şikayetçi.

 

Gördüğümüz şu ki AK Parti seçmeni içinde de kızgınlar, küskünler, vazgeçenler, reddedenler mevcut. Daha önce AK Parti’ye oy veren kesimin içinde çok ciddi oranda ‘kararsız’ seçmen de bulunuyor.

 

 

HALKTA BIKKINLIK VAR

AKP ve CHP arasında sıkışmış fakat bu partilerimizin hiçbirinde aradığını bulamayan vatandaşlarımız artık bu tablodan ve söz konusu partilerin yakışıksız didişmelerinden bıkmış usanmış durumdalar. Vatandaşlarımız yeni siyasi yüzler görmek istiyorlar. Ve Allah’a şükür DEVA Partisi’ne, bizlere çok sıcak bakıyorlar.

 

SEÇİMİN KADERİNİ YENİ NESİL SEÇMENLER ETKİLEYECEK

İlçemizde birçoğu ilk kez oy kullanacak, azımsanmayacak sayıda yeni – genç seçmen var.  Bu seçmenlerimiz eğitimli, hamasi söylemlere kalmayacak türden seçmenler. Ve seçimin kaderinde etkili olacaklar…

 

 

 

DİP DALGA GÖRÜYORUM!

“Saha da ne gördünüz? “ şeklindeki sorunun cevabı; ‘değişim’ olarak ön plana çıkıyor. Halkımızın bu seçimlerdeki mottosunun değişim olduğunu görüyoruz. Ve inanıyorum ki mevcut durumdan yaralı – mağdur – şikayetçi vatandaşlarımız sandık başına gittiğinde bu değişimi istediğini resmi olarak ilan edecek.

 

Bu dip dalganın ayak seslerini duymamak mümkün değil.

 

Sahada yaşadıklarıma ve gözlemlerime dayanarak söylüyorum:

 

DEVA Partisi’nin bu seçimlerden başarı ile çıkacak ve Türkiye’nin kaderinde olumlu yönde rol oynayacak. Buna inancım her geçen gün daha da artıyor.