SiyasetHaber Girişi : 20 Nisan 2023 15:37

DEVA Partisi’nden Belediyeye ‘yer vermeme’ Tepkisi

DEVA Partisi’nden Belediyeye ‘yer vermeme’ Tepkisi

DEVA Partisi Pendik İlçe Başkanlığı, Milletvekili Adayı Elif Esen’in  gençlerle buluşacağı bir organizasyon için Pendik Belediyesi’nden Esenler Şehit Yalçın Aran spor Kompleksinin kendilerine tahsis edilmesini talep etti. Bu taleplerinin son anda kabul edilmemesi ve kendilerine salonun tahsis edilmemesi üzerine olaya tepki gösteren DEVA Partisi ilçe yönetimi, bu olumsuz durumu dile getirmek ve protesto etmek için Millet İttifakı ilçe başkanlarının da katılımı ile Esenler Şehit Yalçın Aran Spor Kompleksi önünde bir basın açıklaması yaptı.

DEVA Partisi İlçe Başkanı Mustafa Yılmaz gazetemize gönderdiği açıklamada şu sözlere yer verdi: “19 Nisan Çarşamba günü 15.00 – 18.00 saatleri arasında ilçemizde bulunan Esenler Şehit Yalçın Aran Spor kompleksinde, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 1. Bölge 7. Sıra Milletvekili Adayımız Ayni zamanda DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Çalışmaları Başkanı Elif Esen ile ilçemizde bulunan gençlerimizin katılacağı ” Gençler Soruyor” etkinliği planladık.

Konu ile ilgili belediyeye ekteki başvurumuzu yaptık. Yer müsait, zaman müsait nihai onaya gönderildiği söylendi. Ardından gelen cevapta sözlü olarak “ilkesel karar gereği ” yeri vermeyeceklerini ifade ettiler. Tekrar kararlarını gözden geçirmelerini istedik 3 saat sonra tekrar aradım koltukları tadilata sokacaklarını ifade ettiler.

Tarafımıza resmi bir cevap verilmedi. Sosyal belediyecilik anlayışı gereği bu davranışın hem Partimize, hem de diğer muhalefet partilerine yapılmasının nezaket ve uyum ortamını zedeleyici olduğunu düşünmekteyiz. Belediyemizinden beklentimiz, halkımızın ortak değerlerini Nepotizm’le değil, hukuk çerçevesinde yönetmesini sağlamaktır”

Diğer taraftan belediyeden yapılan açıklamada ‘Ramazan dolayısı ile fırsat bilinerek kültür merkezlerinde bakım, temizlik ve tadilat çalışmalarının yapıldığı, bu yüzden salonun müsait olmadığı ifade edildi. Olayda bir kasıt aranmasının doğru olmadığı, muhalefet partiler de dahil olmak üzere salonların müsait olduğu her dönem sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların kullanımına sunulduğu belirtildi.

#image_title