PendikHaber Girişi : 12 Ağustos 2022 12:13

Devlet ve vatandaşın el birliği ile kurduğu hastane

Devlet ve vatandaşın el birliği ile kurduğu hastane

Pendik Devlet Hastanesinin Kuruluşu

Dr. Tahsin Ercan, hastane yapma azmi ile bir dernek kurmuş ve rahatsızlık geçirerek genç yaşta vefat etmiştir. Dernek, Eski Belediye Başkanı Yusuf Bilsen’e devredilmiş, 1980 tarihinde ise hastanenin temelini atmıştır.

Aradan 3 sene geçtikten sonra bu hastanenin inşaatını tamamlayamayacağını anlayınca 1983’de Pendiklileri toplayarak, Baki Özer’in başkanlığında bir toplantı düzenleyerek Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi teklifinde bulunmuş ve kabul edilmiştir.

3 sene geçtiği halde Sağlık Bakanlığında hiç faaliyet gözlenmemiştir. Dernek Başkanı Yusuf Bilsen bir kongre neticesinde derneği Baki Özer başkanlığındaki heyete teslim etmiştir.

Baki Özer ve arkadaşları faaliyete geçerek Sağlık Bakanlığıyla iletim kurmuştur. Sağlık Bakanlığının da yardımıyla hastanenin inşaatına başlanmıştır.

 
 

Pendiklilerin, belediyenin, zabıtaların yardımlarıyla hastanenin 3 katlı kaba inşaatı bitirilmiş. Sağlık Bakanlığının bu durumu gözlemelerinden sonra hastanenin pencere çerçevesi, kapıları, elektriği, su tesisatlarını ihaleye çıkarılıp müteahhitte devredilmiştir.

Bu durum karşısında dernek başkanı Pendik hastanesi için Muhasip üye Ali Atasayar ile birlikte bütün hastanenin oda teftişini gündeme getirmişlerdir. Her odayı teftiş eden vatandaştan dernek için (para birimi 1980 yılına aittir) 1 milyon TL. ve 1 milyonda bankaya yatırılması teklifinde bulunulmuştur.

Ali Atasayar Ankara’da Sağlık Bakanlığıyla sürekli bir temas halinde kalarak hastanenin her türlü alet ve ihtiyacını temin etmiş ve hastanenin faaliyete geçmesini sağlamıştır.

Röntgeni, laboratuarı, fizik-cildiye ve bilumum poliklinikle birlikte, ultrason aletleriyle donatılan hastanede ameliyat yapılmakta ve hastalar tedavi için yatmaktadır. Morg odası,  su deposu, yemekhanesi ile vatandaşa hizmet vermeyi sürdürmektedir. Bilhassa acil servis her türlü zengin donanımıyla yaralıların tedavisi için çalışmaktadır.

Pendik Devlet Hastanesi  (01.07.2008)

Pendik Devlet Hastanesi, devlet-vatandaş’ın işbirliği ile 23.10.1990 yılında hizmete girmiştir.

4 binadan ibaret, Pendik merkez, Kaynarca, Sapanbağları’nda ve istasyon kliniklerinde hizmet vermektedir.

Hastanede bulunan 159 yatağın; 20’sini diyalize giren böbrek hastaları, 139’unu da normal hastalar kullanmaktadır.

Hastanesinin 4 kurumunda günde 2500 kişi muayene olmaktadır. Hastaneye bağlı olan Küçükyalı’da kliniği de sayılırsa bu sayı 3000’i bulmaktadır. Pendik Devlet ve istasyon kliniklerinde günde 35 ameliyat gerçekleşmektedir. Bu ameliyatlar beyin dâhil her sahada yapılabilmektedir.

Pendik Devlet hastanesinde; 10 uzman doktor, 1 başhemşire, 4 başhemşire yardımcısı, 2 hemşire, 8 başhekim yardımcısı, 8 müdür yardımcısı, 9 personel çalışmaktadır.

Pendik Devlet Hastanesi Güncel Bilgileri (12 Ocak 2022)

Pendik Devlet Hastanesi,Pendik ilçe merkezine ve E-5 karayoluna yakın, Devlet – vatandaş işbirliği yapılmış olup, 23.10.1990 tarihinde 50 kadrolu ve 35 fiili yatakla hizmet vermeye başlamıştır.

Hastane kapasitesinin çevre halka hizmet vermekte yetersiz kalması nedeniyle hastane arazisinin Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılarak 1998 yılında Ek Bina inşaatına başlanmış ve 2002 yılında ise Ameliyathaneleri bitmemesine rağmen ihtiyaç nedeniyle kullanıma açılmış ve yatak sayısı 100 kadro yatağa çıkmıştır.

2005 yılında ise, Pendik Belediyesince yaptırılan Doğu Mah. İbni Sina Caddesi adresindeki Kadın Doğum Hastalıkları Hastane binası protokolle Bakanlığımıza devredilmiştir. Yine aynı yıl binanın tefrişi tamamlanmış ve 16.03.2006 tarihinde Pendik Devlet Hastanesi İstasyon Klinikleri adı altında hizmete açılmıştır.

Merkez Bina, Kaynarca Semt Polikliniği Hemodiyaliz Merkezi,İstasyon ve Sapanbağları Polikliniklerde sağlık hizmeti sunulmaktadır.