DİREKLER ASLANI DURDURAMADI

   Geçtiğimiz dakikalarda biten Galatasaray – Gaziantep FK karşılaşması heyecan dolu pozisyonlara sahne oldu. Direklerden dönen toplardan ev sahibinin yediği sürpriz gole kadar beklenmedik her şey yaşandı. Aslanın şutlarına bir değil iki kaleci savunurmuşçasına direklerin hayır dediği… Ceza sahasında yerde kalan ev sahibi oyuncularının haklı haksız serzenişlerine kadar maç içerisinde tüm enstantaneler yaşandı.

   Maça hızlı başlayan Aslan orta sahadan olgunlaştırdığı atakları kanatları aracılığı ile rakip ceza sahasına aktarmayı amaçladı. Nitekim Yıldız golcüsü Mauro Icardi ile çok net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Yıldız golcünün kafa vuruşu direklerde patlayarak dışarıya gitti. Ev sahibi çok sert baskılar sonucunda girdiği bir çok pozisyonu gol ile tamamlayamadığı gibi çok net defans boşlukları da yarattı. Gaziantep beşli savunma ile çok iyi bir savunma performansı gösterdi. Deplasman ekibi ayrıca sağ kanattan Furkan ve Duraguş ikilisi ile Galatasaray savunmasının hata yapmasını amaçladı. Nitekim çok net üç pozisyonu kalecisi Muslera ile absorbe edebilen ev sahibi korner atışından gelen gole dur diyemedi. Durum böylelikle 0-1 oldu. Gol öncesinde Galatasaray’ın lehine tartışmalı iki penaltı pozisyonu kabul görmedi. Bu sezon Aslan şut istatistiği konusun da lig de en çok direğe takılan takım oldu. Bu maç özelinde de iki net şutu direklerde patladı. İkinci yarının başlaması ile beraber baskısını arttıran Galatasaray deplasman ekibini kendi yarı alanına hapsetmeyi başardı. Oyuna sonradan giren Zaha sol taraftan hızlı ataklar geliştirmeye çalışsa bile deplasman ekibinin beşli savunması nakış gibi işlemekteydi. Ceza sahasına giren Zaha hakeme rakip savunma oyuncusunu geçtiği esnada savunma oyuncusun penaltıya yönelik harekette bulunduğunu belirtti. Hakem ve VAR incelemeye gerek duymadı. 57. Dakikaya girildiğinde Mertens’in muazzam şutu üst direğe ve sonrasında yan direğe çarparak dışarıya gitti. Böylelikle Aslan 4 kez direğe takıldı. 62. Dakika da Aslan yıldız golcüsü ile skoru eşitledi lakin ofsayt kararı ile durum tekrardan 0-1 oldu. Ev sahibi kendi yarı alanında bölgesel savunma gerçekleştiren Gaziantep’e karşı çok stabil kaldı ve neredeyse ceza sahasından şut çekemedi. 71. Dakikada bu olumsuzluk çemberini parçalayan Zaha ceza sahasında deplasman kalecisini avlamayı başardı. 77. Dakikada rakip ceza sahasına muazzam paslaşmalar ile girdi. Zaha’nın şutunda 5. Kez direkler gole hayır dedi. 88. Dakika da Galatasaray Barış Alper ile beraberliğe hayır diyen golü buldu ve durumu 2-1 yaptı. 92. Dakikada ev sahibi üçüncü golü bulamadı. Sadece bir dakika ara ile ev sahibi lehine bir pozisyon daha yaşandı ve skor 3-1 oldu. Skor daha sonrasında 2-1’e döndürülerek ofsayt kararı çıktı. Maç sonrasında Galatasaray’ın üstünlüğü ile sonuçlanarak bitti.

   Sonuç olarak Galatasaray muazzam futbolu ile üç puanın sahibi oldu. Öte yandan kapalı savunmalara karşı ağır bir zafiyetinin de olduğu kesinleşti. Şampiyonluk turunda son maçlara girilirken Zaha takımını adeta ipten aldı. Geçen hafta İstanbul karşılaşması… Bu hafta ise Gaziantep sınavını zar zor ama iyi oynayarak geçiren Aslan artık etkili oyun formasyon planlarını belirlemesi gerekmekte...


Etiketler : spor
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.