DİRİLMEK DENİNCE AKLA ÖLÜMDEN DİRİLMEK GELMEMELİDİR UYKUDAN KALKMAKTA BİR NEVİ DİRİLMEKTİR.

Bakara 260.Ayet: İbrahim Rabbine: Ey Rabbim! Ölüyü nasıl dirilttiğini bana göster, demişti. Rabbi ona: Yoksa inanmadın mı? dedi. İbrahim: Hayır! İnandım, fakat kalbimin mutmain olması için (görmek istedim),dedi. Bunun üzerine Allah: Öyleyse dört tane kuş yakala, onları yanına al, sonra (kesip parçala),her dağın başına onlardan bir parça koy. Sonra da onları kendine çağır; koşarak sana gelirler. Bil ki Allah azîzdir, hakîmdir, buyurdu.

Dirilmek denince gerçek ölümden dirilmek biliniyor mealler kuşları kesip parçalamışlar biri de dememiş ki dört ayrı kuşu her dağ başına koy çağırdığında sana gelecekler. Yani kuşların burada insana alıştıklarını anlatan bir ayettir. Sanıldığı gibi kesip parçalamak yoktur. Dirilmek denince akla sadece ölmek ve sonrası dirilmek gelmemelidir insanın eşiyle olan muhabbetinde bile ölümü ve dirilmeyi görebilirsiniz ilişki iyi gitmediğinde ölüdür ilişki düzeldiğinde kadın ve erkek memnunsalar diridir ilişkileri. Her gün defalarca ölümle dirilmeyle yüzleşiriz. Uyumak ve uykudan kalkmakta bir nevi ölüm ve ölümden kalkmaktır yani dirilmek.
Binlerce meal yapmışlar hepsi yukarıdaki meal gibi kuşları kesip parçalamışlar yazık.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.