GündemHaber Girişi : 01 Nisan 2023 00:02

Dışişleri Bakanlığı’ndan Danimarka’ya Kur’an-ı Kerim tepkisi

Dışişleri Bakanlığı’ndan Danimarka’ya Kur’an-ı Kerim tepkisi

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Danimarka’da 24 Mart günü kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e ve ulu Bayrağımıza karşı gerçekleştirilen nefret kabahatinin içinde bulunduğumuz Ramazan ayında 31 Mart günü tekrar işlenmesine müsaade verilmesini en güçlü formda lanetliyoruz.

Bu alçak harekete söz özgürlüğü ismi altında müsaade verilmesini hiçbir formda kabul etmediğimizi ve bu yaklaşımın asla haklı gösterilemeyeceğini tekrar vurguluyoruz. Ayrıyeten, bu yanlışta ısrarcı davranılmasını da not ediyoruz.

Bu tıp aksiyonların önlenmesi için yasal ve idari önlemlerin yetersizliği ile siyasi irade eksikliğinin yanısıra faillerin cezasız bırakılmasının yeni provokasyonları cesaretlendirdiği açıkça görülmektedir.

Bu hareket, Avrupa’da İslam aykırılığı, yabancı düşmanlığı, ayrımcılık ve ırkçılığın son devirde artış gösterdiğinin açık bir delilidir. Bu tıp nefret hatası içeren aksiyonlar, birebir vakitte müsamahaya, barış içinde bir ortada yaşama kültürüne ve demokratik kıymetlere inanan herkese yönelik bir atak niteliğindedir. Bunu görememek ve bu hareketlere göz yummak çok vahim bir aymazlıktır.

Sözkonusu aşağılık saldırıyı en güçlü formda kınadığımız ve protesto ettiğimiz Bakanlığımıza çağırdığımız Danimarka Büyükelçisine iletilmiştir. Danimarka makamlarını, bu kabahatin failleri hakkında gerekli süreçleri yapmaya ve bu cins provokasyonların tekrarlanmasının önlenmesi maksadıyla aktif önlemler almaya bir kere daha kuvvetle çağırıyoruz.”

Hibya Haber Ajansı