GündemHaber Girişi : 16 Aralık 2022 14:52

Diyarbakır’da Polis Servisine Bombalı Saldırı Düzenlendi!

Diyarbakır’da Polis Servisine Bombalı Saldırı Düzenlendi!

Diyarbakır’da polis servis aracına bombalı saldırı gerçekleşti. Bombalı saldırıda 8’i polis olmak üzere 9 kişi yara aldı. Yaralılar tedavi edilip taburcu oldu. Saldırı soruşturmasında 5 kişi gözaltına alındı.

Mardin yol güzergahı üzerinde yol kenarında duran araçta bomba yüklü olduğu belli oldu. Çevik kuvvet polis memurlarını taşıyan zırhlı servisin yoldan geçişi sırasında patladı.

Saldırıda 8’i polis memuru toplam 9 kişi yara aldı. Çevre hastanelere kaldırılan yaralılar tedavilerinin ardından taburcu oldu.

POLİS SALDIRISI KİRALIK ARAÇ İLE GERÇEKLEŞTİ

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, aracın bomba düzeneğinin kurulduğu otomobilin kiralık olduğunu açıklamasında belirtti.

Vali Su, otomobili kiralayan kişinin ve bombalı saldırı düzenlendikten sonra saldırganı bölgeden alan taksi sürücüsünün gözaltında olduğunu belirtti.

Zanlıların ifadeleri doğrultusunda genişletilen soruşturmada gözaltı sayısı 5’e yükseldi.�

GÖZALTI SAYISI 5’E YÜKSELDİ

Olayla ilgili son açıklama incelemelerde bulunmak üzere bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından geldi.

Saldırının üzerinden bir saat bile geçmeden Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün zanlıları yakaladığını söyleyen Soylu, “Sorgulanan kişi aracı buraya getirdiğini ve bombayı bıraktığını kabul etti” dedi.

Soylu, zanlının kardeşinin de 2004 yılında güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen bir terörist olduğu bilgisini verdi.

EYLEMİN PLANI LİCE’DE

Süleyman Soylu şu an saldırıya ilişkin 5 kişinin gözaltında olduğunu bildirdi. Soylu; “Lice’de eylemi planlamışlar, planlandıktan sonra araç buraya getirilmiş” dedi. Soylu, bombanın uzaktan kumanda ile patlatıldığının tahmin edildiğini kaydetti.

Operasyonun alınan bilgilerin devam edeceğini dile getiren Bakan Soylu, “Elbette terör örgütünün bu tip eylemlerini bekliyoruz. Birçoğunu da engelliyoruz zaten.

Soylu, “Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. PKK ortadan kalkacak” ifadelerini kullandı.