GündemHaber Girişi : 01 Kasım 2023 12:02

Dolar kuru bugün ne kadar? | 1 Kasım 2023 dolar – euro fiyatları

Dolar kuru bugün ne kadar? | 1 Kasım 2023 dolar – euro fiyatları

Dolardaki kademeli yükseliş devam ediyor. Peki, Dolar – euro kaç TL? Dolar kuru bugün ne kadar?, 1 Kasım 2023 dolar – euro fiyatları… İşte, Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

1 Kasım 2023 dolar – euro fiyatları

Bankalararası piyasada dolar/TL 28,32, euro/TL 29,93 seviyesinde işlem görüyor.

Politika Faizi

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) kararı merak ediliyor. Son dönemde açıklanan bir dizi makroekonomik verinin ekonominin hala sıcak olduğuna işaret etmesine karşın bankanın politika faizini sabit bırakmasına kesin gözüyle bakılıyor.

FED Faizi artıracak mı?

Bununla birlikte Fed’in aralık ve ocak ayındaki adımlarına ilişkin faiz artırımı olasılığı ihtimal dahilinde kalmayı sürdürürken, politika metni ve Fed Başkanı Powell’ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalarda gelecek dönem politikalara yönelik olası sinyaller büyük önem taşıyor.

Analistler, bugün ve cuma günü açıklanacak istihdam piyasasına ilişkin verilerin de para piyasalarındaki fiyatlamaları etkileyebileceğine dikkati çekerek, ekonominin beklenilen şekilde yavaşlamaması halinde Fed’in aralık veya ocak ayında yeniden faiz artırabileceğine ilişkin ihtimallerin güçlenebileceğini dile getirdi.

ABD borçlanma takvimi ne zaman açıklanacak?

Öte yandan, ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,92 ile son 16 yılın zirvesine yakın seyretmeye devam ederken, ABD hükümetinin yılın son çeyreğine ilişkin borçlanma takvimini bugün açıklaması bekleniyor.

Analistler, dördüncü çeyrek için hükümetin borçlanma planını halihazırda sınırlı da olsa düşürdüğünü ancak borçlanmanın hangi vadeler üzerinde ne miktarda yapılacağı konusundaki belirsizliklerin yatırımcıları temkinli olmaya yönlendirdiğini bildirdi.