SiyasetHaber Girişi : 08 Mart 2024 18:53

DP BAŞKAN ADAYI YÜCEL YÜCE, ÖĞRENCİLERİN OKULDAKİ BESLENMELERİNE DESTEK PROJELERİNİ AÇIKLADI

DP BAŞKAN ADAYI YÜCEL YÜCE, ÖĞRENCİLERİN OKULDAKİ BESLENMELERİNE DESTEK PROJELERİNİ AÇIKLADI

Demokrat Parti Pendik Belediye Başkan Adayı Yücel Yüce, Pendik ile ilgili projelerini kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.

 

Temel 19 başlıkta topladığı projelerinin her birinin, alanında uzman ekiplerle hazırlandığını belirten DP Adayı Yüce, hedeflerin ilçenin yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu ifade etti.

 

Öğrencilere ücretsiz ve sağlıklı beslenme desteği sağlamak, onların fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunarak eğitim başarılarını artırma konusuna vurgu yapan DP Adayı Yücel Yüce bu konudaki çalışmasını şöyle aktardı:

 

 

5-ÖĞRENCİLERİMİZE OKULLARDA BESLENME DESTEĞİ

 

Öğrencilere ücretsiz ve sağlıklı beslenme desteği sağlamak, onların fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunarak eğitim başarılarını artırabiliriz. Okul yemek programları düzenleyerek, öğrencilere dengeli ve besleyici öğünler sunulabilir. Bu programlar, uzmanlar tarafından hazırlanan besleyici menülerle desteklenebilir. Beslenme eğitimi dersleri ve etkinlikleri düzenleyerek, öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırılabilir. Bu eğitimler, besin grupları, porsiyon kontrolü, sağlıklı atıştırmalıklar gibi konuları içerebilir. Okul kantinlerinde sağlıklı ve besleyici seçeneklerin sunulmasını teşvik edeceğiz. Fast food ve işlenmiş gıdaların yerine, taze meyve, sebze, tam tahıllı ürünler gibi sağlıklı alternatiflerin bulunduğu bir kantin düzenlemesi yapılacak.Ayrıca  kantinlerde ürünlerin yüksek fiyat yerine çok cazip fiyatlara düşürülmesi sağlanacaktır. Okul bahçeleri veya tarım projeleri aracılığıyla öğrencilere organik meyve ve sebzelerin yetiştirilmesi ve tüketilmesi teşvik edeceğiz. Bu projeler, öğrencilerin doğayla daha fazla etkileşimde bulunmalarını ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirmelerini sağlayacak.

Geleceğimizin teminatı olan  öğrencilerimize destek olmak için beslenme yardım programları oluşturacağız. Bu programlarda, ücretsiz  öğle yemekleri, kahvaltılar veya atıştırmalıklar sağlayarak öğrencilerin yeterli beslenmelerini sağlayacağız.

Aileleri, çocuklarının sağlıklı beslenme alışkanlıklarını desteklemeleri konusunda bilgilendirici seminerler ve etkinlikler düzenleyeceğiz. Ayrıca, ailelere uygun fiyatlı ve besleyici yiyeceklerin nereden temin edilebileceği konusunda bilgi ve destek verilecektir.

 Su içme kampanyaları düzenleyerek öğrencilerin su tüketimini teşvik edeceğiz. Su içme istasyonları veya damacana su dağıtımı gibi uygulamalarla öğrencilerin su tüketimini artıracağız ve bunu ücretsiz sağlayacağız.

Beslenme desteği, öğrencilerin sağlıklı büyümelerini ve öğrenmelerini desteklemenin önemli bir yolu olarak görülmelidir. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanan öğrencilerin ders başarısı, konsantrasyon ve okul devamsızlığı gibi faktörlerde olumlu etkileri olabilir.

Belediyemiz olarak beslenme konusunda öğrencilerimizin tam destekçisi olacağız.

 

DEMOKRAT PARTİ ADAYI YÜCEL YÜCE’NİN

PROJELERİ ŞU BAŞLIKLARDAN OLUŞUYOR:

 

1-         Afet Ve Acil Durum Hazırlığı Stratejilerimiz

2-         Sosyal Bağlantı Ve Dayanışma Projeleri

3-         Ulaşım Ve Trafik Sorunlarının Düzenlenmesi

4-         Okul Ve Öğrencilerimizin Güvenliği

5-         Öğrencilerimize Okulda Beslenme Desteği

6-         Yaşlılarımızın Rahat Ve Huzuru İçin Stratejik Geliştirmeler

7-         Sokak Hayvanları Ve Evcil Hayvanlar İçin Kalıcı Çözümler

8-         Altyapı Geliştirmeleri

9-         Depremden Korunmak İçin Stratejik Çözümler

10-       Çevre Düzenlemeleri

11-       Çevre Temizliği

12-       Eğitim Kültür Ve Sanat Faaliyetleri

13-       Sağlık Ve Sosyal Hizmetler

14-       İstihdam Ve Ekonomik Kalkınma

15-       Teknoloji Ve Dijital Dönüşüm

16-       Yenilenebilir Enerji Projeleri

17-       Yerel Tarım Ve Gıda Güvenliği

18-       Sanal Katılım Ve Şeffaflık

19-       İlçemiz İçin Önemli Olmazsa Olmaz Faaliyetler

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.