Kültür ve SanatHaber Girişi : 25 Eylül 2024 12:49

Dragos Musiki Derneği’nden Muhteşem Sezon Açılışı

Dragos Musiki Derneği’nden Muhteşem Sezon Açılışı
Kültür Elçisi Dragos Musiki Derneği 15. sezon açılışını muhteşem bir program ile gerçekleştirdi.
Dragos Musiki Derneği’nden Muhteşem Sezon Açılışı

Derneğin sezon açılışı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Açılışa davetli olan Maltepe Adalar ve Üsküdar Belediye Başkanları kutlama mesajları ile çiçek göndererek mazeretlerini ilettiler.


Programa; CHP İlçe Başkanı Kenan Otlu, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadınlar Kolu Başkanı, Maltepe Belediyesi Meclis üyeleri, Yalı Mahallesi Muhtarı Arzu Turna, Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı Perihan Koca, Yalı Mahallesi CHP Temsilcisi Hüseyin Bektaş, CHP Maltepe Eski İlçe Başkanı Süleyman Kıpırtı, Maltepe ADD Başkanı Güner Karabat, İYİ Parti Maltepe İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Kamile Bekdemir,  Doğru Parti Kartal İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Büber, Sanatçı Melin Anapa, Sanatçı Salim Dündar İzmit Nikomedia Müzik Derneği Yönetimi Gülten Aydeniz , Mustafa Aydeniz,  Dilek Kocaata, Erdoğan Kocaata, Maltepe Ardahan Kültür Sanat Derneği Başkanı Yaşar Geler, Gelişim Üniversitesi Dekanı Gebze Başkan Türk Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Müzisyen Birhan Özlem, Pendik Pentatonik Müzik Korosu Şefi Oya Dinçer, Haliç Üniversitesi Öğretim Görevlisi Cihangir Dinçer, Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serra İlgi Karakaş, Sahne Sanatçısı Korel Özbek, Ümraniye Hastanesi Yardım Derneği Başkanı Necmettin Sarı, Müzisyen Aranjör Alon ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.



Sunumu Dublaj ve Seslendirme Sanatçısı Rana Toka’nın yaptığı açılış töreninde Sanatçı Melin Anapa birbirinden güzel eserleri İstanbul Kültürler Orkestrası eşliğinde seslendirdi.

Geceye yılların unutulmayan sanatçısı eserleri dillere pelesenk olmuş Salim Dündar koroyla birlikte eserleri ve vazgeçilmez eseri Aynalar’ı icra etti.





Dragos Musiki Derneği’nin Amiral Gemisi Konumundaki İstanbul Kültürler Korosu Dünya ve etnik eserler repertuarından eserler okudu. Ardından Türk Dünyası Korosu da yine Türk soydaş topluluklardan sevilen eserleri seslendirdi.

Piyanist Şantör Birhan Özlem başta Naim Süleymanoğlu için bestelediği kendine ait eserlerle renk kattı. Oya Dinçer ve öğrencileri TSM ve tasavvuf eserlerden parçalar sundular.





İstanbul Kültürler Korosu Maltepe Yalı Mahallesi’ndeki dernek binasında her Salı ve Cumartesi saat 13:00-17:00 arasında; Türk Dünyası Korosu her perşembe 13:00-17 her pazartesi 18:00-21 arasında çalışmalarını devam etmekte ve kayıt almaktadır.

Ekim - Kasım aylarında Kapadokya ve Karaman’da konserler verecek olan koro Makedonya, Bosna Hersek, Kosova ve KKTC’de konserler planlamakta.

DRAGOS MUSİKİ DERNEĞİ HAKKINDA

Maltepe Yalı Mahallesi’nde 2011 yılında Serdar ve Aysel Taştanoğlu tarafından kurulan Dragos Musiki Derneği henüz birinci yılında iken yurtdışından davet almaya başladı ve o günden bugüne koroları ile 32 yurtdışı konseri gerçekleştirdi.


Derneğin İstanbul Kültürler Korosu ile Türk Dünyası Korosunun şefliğini Dernek Başkanı Serdar Taştanoğlu yapmakta.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.