DünyaHaber Girişi : 31 Mart 2023 12:20

DS Penske, FIA’dan 3 yıldız çevre akreditasyonu aldı

DS Penske, FIA’dan 3 yıldız çevre akreditasyonu aldı

DS Automobiles’in DS PENSKE takımı, Memleketler arası Araba Federasyonu FIA’dan “3 Yıldız/En İyi Uygulama” olarak isimlendirilen en yüksek seviyede etraf akreditasyonu aldı.

FIA’nın çevresel akreditasyon programı, motorsporlarının ön saflarında yer alan oluşumların çevresel performanslarını ölçmelerine ve güzelleştirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Çevresel tesir, Milletlerarası Araba Federasyonu ve ABB FIA Formula E Şampiyonası’ndaki tüm paydaşlar için kıymetli bir kaygı kaynağı. %100 elektrikli serinin 9. dönemi için DS PENSKE takımı, Kasım 2021’de 3 yıldız adayı oldu ve sonuçta tüm sürdürülebilirlik tedbirleri çalışmalarıyla ödüllendirildi. Bu tedbirler ortasında çevresel performans, güç tüketiminin azaltılması, daha güzel lojistik verimlilik, optimize edilmiş atık idaresi ve karbon denkleştirme programının başlatılması öne çıkıyor. Bu tedbirlerin tamamı uzun vadeli bir etraf taahhüdünün bir modülünü oluşturuyor. FIA, 2020’de sıfır karbon sertifikası alan birinci spor branşı olan Formula E ve DS PENSKE takımının bu teşebbüsleri, DS Automobiles tarafından atılan tüm adımlarla tam bir sinerji oluşturuyor ve güç geçişi alanında bir öteki değerli güç birliği sağlıyor.

DS Automobiles, kurulduğu 2014 yılından bu yana elektrik gücüne geçişi, stratejisinin merkezinde tutuyor. Bunu başarmak için DS Automobiles, yol arabalarının gelişimini hızlandırmak ve teknoloji transferini en üst seviyeye çıkarmak maksadıyla Formula E’ye katılıyor. DS Automobiles için gerçek laboratuvar olan Formula E, üreticinin nihayetinde yollara çıkacak arabalara uygun teknolojileri tasarlamasına, test etmesine ve geliştirmesine imkan tanıyor. Formula E’den edinilen uzmanlık sayesinde, DS Automobiles, CO₂ emisyonlarını düşürmenin yanı sıra müşterilerine yarar sağlayan en yeni teknik seçimleri yapabiliyor. Sürdürülebilirliği artırma uğraşıyla yakından ilgilenen DS Automobiles yarış kısmı DS Performance da bu çerçevede Ekim 2022’de FIA’nın 3 yıldız akreditasyonuna aday olmuştu. Marka, Formula E’yi yarının ulaşımını hayal etmek ve global ısınmaya karşı çabada etkin bir rol oynamak için mümkün olan en düzgün yol olarak görüyor.

DS Performance Yöneticisi Eugenio Franzetti, “FIA Formula E Şampiyonası’na katılımımız, yalnızca araçlarımız için yeni elektrik teknolojileri geliştirmeyi değil, aynı zamanda kurumumuz içinde daha fazla sürdürülebilirlik için sürekli araştırmayı amaçlayan stratejik bir seçimdir. Bu nedenle, bu akreditasyonu almaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz” tabirlerini kullandı.





DS PENSKE’nin Sahibi ve Kadro Sorumlusu Jay Penske, şöyle konuştu:

“FIA 3 Yıldız Etraf Akreditasyonu elde ettiğimiz için grubumuzla gurur duyuyorum. Bizim için bir öteki kıymetli kilometre taşı olan bu muvaffakiyet, DS Automobiles ile Stellantis’in dayanağıyla yürütülen bir grup çalışmasının sonucu. Burada durmayacağız; etrafımızı ve topluluklarımızı olumlu istikamette etkileyen uzun vadeli kararlar alırken iyileştirmeler yapmaya da devam edeceğiz.”

FIA Etraf ve Sürdürülebilirlik Komitesi Lideri Felipe Calderón, “DS PENSKE’nin FIA 3 Yıldız Çevre Akreditasyonu almasından çok memnunum. DS PENSKE’nin sürdürülebilirlik programlarında daha yüksek standartlar elde etme ve bu standartları daha da ileriye taşıma taahhüdü, ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nın daha sorumlu ve sürdürülebilir bir motorsporları dünyası şekillendirmedeki lider rolünün kanıtıdır” dedi.

DS Automobiles’in Formula E’ye girmesinden beri elde edilen kıymetli muvaffakiyetler:

93 yarış, 4 şampiyonluk, 16 zafer, 46 podyum, 22 pol pozisyonu

Hibya Haber Ajansı