GündemHaber Girişi : 30 Mart 2023 14:22

Duaya yönelmek ve ibadet etmek iyi hissettiriyor

Duaya yönelmek ve ibadet etmek iyi hissettiriyor

Duaya yönelmenin gerilimden uzaklaşmak, dikkati bir noktaya odaklamak, zihne hiçbir olumsuz niyetin girmemesini sağlamak ve zihni şuurlu olarak denetim edebilmek gücünü verdiğini söyleyen Uzman Klinik Psikolog Dr. Yıldız Burkovik, olumlu düşünmenin ruhu güçlendirdiğini kaydetti. Dr. Yıldız Burkovik, dua ve ibadet ederek zihni ve gönlü huzurla doldurmanın bireye uygun hissettirdiğini söyledi.

Mutluluk ruh sıhhatimiz için en büyük ihtiyaçtır

İbadetin Allah’a karşı gösterilen hürmet ve hürmet manasında olduğunu kaydeden Dr. Yıldız Burkovik, “İbadet hizmet etmektir. Hizmet eden bir birey saf bir gönül, temiz düşünce ile bunu gerçekleştiriyor ve vazifesini yapıyorsa aslında en mutlu olandır. Mutluluk ruh sağlığımız için en büyük ihtiyaçtır. Hayata bakışımız, beklentilerimiz, kaygı ile baş edişimiz hepimizin farklıdır. Farklılıklarımızla birlikte doğru bilgi, saygılı tutum ve sevginin temizliği, ahlaki değerler hep inancımızla birlikte büyüyen değerlerdir.” dedi.

Olumlu düşünmek ruhumuzu güçlendiriyor





Dünya üzerindeki milyarlarca insanın birbirine benzeri ya da farklı formda ibadet ettiklerini kaydeden Dr. Yıldız Burkovik, “İbadetin özü ise duadır.  Nasıl olursa olsun, küçük büyük demeden tertemiz bir zihin ve hoş gönülle yapılan duadır insanı ilerleten. Kimi vakit küçük bir dilekle başlar. Tertemiz bir dilek söylendiğinde şayet yüzümüzde bir tebessüm yaratıyorsa ne keyifli. İşte inanca giden yolun başlangıcıdır aslında. Şayet olumlu düşünüyor ve bakabiliyorsak, yardım ediyor, şikâyet etmeksizin sabırla yolumuzda gidiyorsak inancımızdır bizi yolda tutan. Ruhumuzu daha çok güçlendiren de budur.” diye konuştu.

İnançlı olmak beşere huzur verir

“Hissettiklerimiz, başkalarına hissettirdiklerimiz hep özümüzde olandır” diyen Psikolog Dr. Yıldız Burkovik, “’Özü sözü güzel’ tabiri önemlidir. Zihnimizi, içimizi, sözlerimizi hep aynı saflıkla kullandığımız zaman aslında karşımızdakine birçok şey veriyor ve aynı zamanda alıyoruz demektir. Birbirimizi dinlendiğimizde rahatlıyorsak karşımızdaki ile aynı frekanstayız anlamına gelir. Huzur frekansı, rahatlama, güven frekansı da denilebilir. İnançlı olmak da huzur verir insana. Korkuyu, kaygıyı siler ve ileriye bakılmasını sağlar.” dedi.�

Zihnimizi boşaltmak ve gönlümüzü açabilmekle rahatlarız

Uzman Klinik Psikolog Dr. Yıldız Burkovik, duaya yönelmenin gerilimden uzaklaşmak, dikkati bir noktaya odaklamak, zihne hiçbir olumsuz niyetin girmemesini sağlamak ve zihni şuurlu olarak denetim edebilmek gücünü verdiğini söyledi.�

Zihni ve gönlü huzurla doldurmak âlâ hissettiriyor

Zihni ve gönlü huzurla doldurmanın bireye güzel hissettirdiğini kaydeden Uzman Klinik Psikolog Dr. Yıldız Burkovik, “Kimine nazaran de meditasyon yapmaktır, zihni bir yerde odaklayabilmektir. Her şartta kendimizi düzgün hissetmemizi sağlar. Beyne güç verir, hamasetimizi arttırır. Zihnimizi boşaltmak ve gönlümüzü açabilmek ile aslında rahatlarız. Zihni ve gönlü huzurla dolan, sağlıklı uykuya geçebilendir. Sağlıklı uykuya geçen sağlıklı düşünendir. Sağlıklı düşünen sağlıklı beslenir. Değerli olan bu vakitte beyni olumsuz niyetlerden uzak tutabilmek, hoş dileklerle temennilerle bir olabilmektir.” dedi.

Hibya Haber Ajansı