GündemHaber Girişi : 19 Nisan 2023 11:50

Dünyaca ünlü Il Pomo D’oro ve Jakub Jozef Orlınskı Cso Ada Ankara’ya geliyor

Dünyaca ünlü Il Pomo D’oro ve Jakub Jozef Orlınskı Cso Ada Ankara’ya geliyor

Dünyanın en ünlü orkestralarının adresi olan CSO Ada Ankara; Milletlerarası Orkestralar Serisi kapsamında, 26 Nisan’da, periyot müziği alanında uzmanlaşmış virtüöz sanatkarlardan oluşan, Zefira Valova idaresindeki Vilayet Pomo d'Oro ve sıradışı kontrtenor Jakub Józef Orliński’yi ağırlayacak. Sanatseverleri barok müziğin ustalarından dramatik ve dokunaklı aryalar ile unutulmayacak bir barok müzik şöleni bekliyor.

BBC Music Magazine’nin “Erken dönem müziği sahnesinin en parlak topluluklarından biri” formunda nitelendirdiği ve itibarlı kayıt ödüllerinin sahibi olan Vilayet Pomo d’Oro, bilhassa opera ve enstrümantal yapıtların özgün ve her daim dinamik yorumlarıyla ön plana çıkıyor. Vilayet Pomo d’Oro’nun sahnesini paylaşacağı Polonyalı kontrtenor Jakub Józef Orliński ise New York Times tarafından “Tonunun hoşluğunu sıra dışı yorumuyla birleştiren bir sanatçı” olarak anılıyor.

Barok müzik dünyasının fenomen kontrtenorü

Başta MET Opera olmak üzere dünyanın en ünlü konser salonlarında sahneye çıkan, tanınmış opera yapıtlarında kıymetli roller alan Jakub Józef Orlinski, kısa vakitte barok müzik seven herkesin dinlemesi gereken bir fenomen haline geldi. Birinci solo albümü Facce d’Amore ile 2019 yılında ünlü İngiliz müzik mecmuası Gramophone tarafından “Yılın Genç Sanatçısı” mükafatına layık görülen Polonyalı sanatçı, Aix-en-Provence Festivali'nde çekilen Vivaldi'nin Vilayet Giustino operasından “Vedrò con mio diletto” aryasını söylediği performansı ile Youtube’ta sekiz milyon sefer izlendi. Eyfel Kulesi'ndeki “Paris Konseri” ve Orchester de l'Opéra National de Lyon eşliğinde gerçekleştirilen “Orchester National de France” ve “Les Victoires de la Musique Classique” ödüllü, “Rebâtir Notre Dame de Paris” konseri dahil olmak üzere, Orlinski’nin performanslarının yayınladığı televizyon şovları dünya çapında milyonlarla buluşuyor.





Barok müziğin iki yıldızını buluşturan programda, F. Cavalli, G.A. Boretti, G. Bononcini, F.B. Conti, L.A. Predieri, G.F. Handel, N. Matteis, L.A. Predieri, G.M. Orlandini/Mattheson’un yapıtları seslendirilecek.

Bilet Fiyatları:

1. Kategori: 275 TL

2. Kategori: 225 TL

3. Kategori: 175 TL

4. Kategori: 125 TL

Hibya Haber Ajansı