GündemHaber Girişi : 18 Nisan 2023 15:50

Dünyaca ünlü sanatçılar, Eskişehir’de depremzedeler yararına konser verdi

Dünyaca ünlü sanatçılar, Eskişehir’de depremzedeler yararına konser verdi

Dünyaca ünlü virtüözler Eskişehir’de depremzedeler faydasına verilen konserde dinleyicilerle buluştu.

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) ve Tasigo iş birliğiyle düzenlenen yardım konserinde dünyaca ünlü keman virtüözü Maxim Vengerov, tekrar dünyaca ünlü genç viyolonsel virtözü Sandra Lied Haga, kıymetli akademisyenlerimizden keman ve viyola sanatkarı Özcan Ulucan ve piyano sanatkarı Birsen Ulucan Eskişehir Büyükşehir Senfoni Orkestrası eşliğinde sahne aldı.

Orkestra şefliğini Nadir Sakpınar’ın yaptığı konserde klasik müziğin iki değerli bestekarı L.V.Beethoven’ın Keman, Viyola, Piyano için Üçlü Konçertosu ve J.Brahms’ın Viyolonsel ve Keman için İkili Konçertosu icra edildi.

Sanatçılar ismine konuşan Özcan Ulucan, hayatın acı ve coşkusunu dengeleyen bir öge olarak sanatın Kahramanmaraş sarsıntısının yarattığı acıları atlatmak için en büyük yardımcımız olduğunu iletti. Sarsıntıda yitirilenleri anmak için de solistler, Ahmed Adnan Saygun’un Demet Süiti’den ağıt üslubundaki Pelit kısmını seslendirdi.





Gecenin sonunda sahneye çıkarak konuşma yapan milletvekili Utku Çakırözer, sanatkarlara teşekkür plaketlerini verdikten sonra, bu memleketler arası dört sanatkarın depremzedeler faydasına hiçbir karşılık almadan Eskişehir’de mükemmel bir konser verdikleri için teşekkür etti.

Hibya Haber Ajansı